Morgengrød af rugflager - back to basic - Mad med glød

Morgengrød af rugflager – back to basic

Back to basic! Nu er tiden til den lækre varme grød om morgenen, kommet for alvor. Denne grød er lavet af rugflager, figen, hasselnødder, kanel, vanillepulver, hørfrø, rismælk og æblemos. Uhmmmmmmm.

Sæt rugflagerne i blød i kogevandet aftenen forinden du skal lave grøden. Det gør at det er hurtigere at koge grøden. Næringsstofferne i rugen bliver også nemmere at optage, da der ved iblødsætning frigøres mineraler.

Til 2 personer:
3 dl rugflager
6 dl vand
2 dl rismælk
3 figner skåret i små stykker

En lille håndfuld groft hakkede hasselnødder
Lidt salt
Rugflager, figner og hasselnødder stilles i blød i vandet om aftenen. Om morgenen tilsættes rismælk og salt. Koges til grøden er kogt godt sammen. Det tager ca. 10 min.
Ovenpå. Grøden kom jeg en skefuld æblegrød.
Som drys brugte jeg friskkværnede hørfrø lidt hasselnødder, vanille og kanel. Til sidst lidt rismælk i kanten af grøden. Velbekomme!!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.