Lemonspread - Mad med glød

Lemonspread

Jeg er vild med lemoncurd. Jeg har lavet det mange gange på traditionel vis, med smør, æg, citronsaft og skal og rørsukker. Jeg har nu prøvet at lave en anden version. Nemlig med kokosolie og ahornsirup. Det blev rigtig lækkert, synes jeg. Jeg vil kalde det “lemonspread” i stedet for. Kokosolie indeholder en del mættede fedtsyrer, lige som smør, men de er lettere at omsætte for kroppen. Her følger opskriften:

Lemonspread:

Saften fra 2 store citroner

Fintrevet skal fra 1 citron

2 æg

75 g ahornsirup

50 g kokosolie

Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde. Pisk det sammen, og varm forsigtigt op til ca 85 gr. imens du jævnligt pisker til det bliver tykt. Det må endelig ikke koge, da æggene så begynder at koagulere/klumpe . Skulle det alligevel ske, kan du si massen. Hældes på rengjorte glas og sættes på køl. Det bliver mere fast og smørbart, når det afkøles. Denne portion blev til 2 små glas.

Det smager super lækkert oven på en ostemad eller i en citrontærte med marengs ovenpå. Uhmmm.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.