Cremet hokkaidosuppe med grønkålsolie - Vegansk opskrift - Mad med glød

Cremet hokkaidosuppe med grønkålsolie

Denne lækre hokkaidosuppe er en af mine favoritsupper i efterårs/vintersæsonnen. Jeg laver den jævnligt lige fra jeg kan få fingrene i hokkaidogræskarrene. Den smager fantastisk dejligt og den smukke orange farve er lige til at blive glad af at se på.

150 g groft hakket løg

3 fed hvidløg hakket

150 g persillerod i grove stykker

200 g gulerod i grove stykker

700 g hokkaido i tern

1 l grønsagsbouillon ( uden smagsforstærker)

1 dåse kokosmælk

Saften fra 2 appelsiner

2 spsk oliven eller kokosolie

2 spsk karry

2 spsk saft fra et stykke revet ingefær

1 tsk gurkemeje

Salt og peber ( smag til)

varm olien op i en gryde, sammen med karry og gurkemeje. Lad det bruse op et øjeblik. Nu tilsættes løg og hvidløg. Rør til løgene er blevet klare. Nu tilsættes alle de øvrige grønsager. Vend dem i krydderierne og i løget. Efter et par minutter tilsættes bouillonen. Lad det hele koge til alle grønsagerne er møre. Blendes med en stavblender, direkte i gryden. Nu tilsættes kokosmælk, appelsinsaft og ingefærsaft. Blend kortvarigt igen og smag nu til med salt og peber.

På billedet er suppen serveret med grønkålsolie m/chili og finthakket grønkål, ristede sesamfrø og revet appelsinskal. Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Cremet hokkaidosuppe med grønkålsolie

  1. Hej Anette hvor er det noget dejligt mad du laver – kan du ikke hjælpe opskiften på grønkålsolie? På forhånd tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.