Tomatsuppe m/kokos, fennikel og topping af sort bønne pasta

Denne suppe er resultatet af et forsøg på at lave en lidt anderledes version af en tomatsuppe. Jeg blev inspireret af at de første sødskærmblade var begyndt at titte frem i haven. Jeg er vild med den sarte lakridssmag i de fine fligede lysegrønne blade. Jeg havde også en knoldfennikel i køleskabet. Det kom der denne super lækre suppe ud af.

Her følger opskriften:

100 g løg (finthakkede)

3 fed hvidløg ( finthakkede)

1spsk kokosolie

2 tsk gurkemeje

2 tsk fennikelfrø (ristede og knuste)

150 g knoldfennikel (i små tern)

1 dåse flåede hakkede tomater

1 dåse kokosmælk

3 dl grønsagsbouillon (uden smagsforstærker)

1 1/2 dl friskpresset appelsinsaft

salt og friskkværnet peber

50 g pasta af sorte bønner

En håndfuld sødskærm ( finthakket) el persille

Kom kokosolien, gurkemeje og de knuste fennikelfrø i en gryde. Lad olien bruse let op. Tilsæt løg, hvidløg og knoldfennikel. Svits til grønsagerne er klarede. Nu tilsættes de flåede tomater og bouillon, salt og peber. Lad suppen koge i ca 5 min. Tilsæt nu kokosmælk og appelsinsaft. Smag til med salt og peber. Kog bønnepastaen efter anvisningen på posen.

Top suppen med den sorte bønnepasta, lidt revet appelsinskal og finthakket sødskærm el persille.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.