Ramsløgaioli - Mad med glød

Ramsløgaioli

Der er vist ingen tvivl om at jeg er vild med ramsløg. Jeg tilsætter det til alt, hvor jeg synes det passer i smagen. Og så har jeg det lidt sådan at det er med at nyde dem mens de er kraftfulde og gode. Og det er de lige nu.

Her er en opskrift på en aioli som jeg lavede med ramsløg. Og så med en mild olivenolie og hørfrøolie. Olivenolien er især rig på de monoumættede fedtsyrer og hørfrøolien på flerumættede fedtsyrer. Vi skal helst spise 1/3 mættede, 1/3 monoumættede og 1/3 flerumættede fedtsyrer dagligt. De mættede fedtsyrer får vi især fra animalske kilder og fra kokos. De monoumættede især fra mandel og olivenolie og de flerumættede får vi især fra forskellige kerner, nødder, fisk og hørfrø.

Her følger opskriften på denne Ramsløgaioli:

20 blade ramsløg (skyllede, jeg nippede stilken af)

1 dl mild olivenolie

1/2 dl hørfrøolie

3 æggeblommer ( pasteuriserede hvis du vil være sikker på at de er salmonellafri)

1 1/2 spsk æblecidereddike

urtesalt

 

Olien, æggeblommerne og eddiken skal helst have nogenlunde samme temperatur. Start med at blend ramsløgbladene. Tilsæt nu æggeblommerne, æbleedddiken og urtesalt. Blend grundigt. Nu tilsættes olien langsomt i en tynd stråle  mens der blendes. Smag til med urtesalt.

Her serverede jeg det som dip til norsk Fenalår og pandestegt speltbrød med brændenælde der var vendt i sorte og alm. sesamfrø. Uhmmmm!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.