Kokostoppe med rabarber og lakrids - Mad med glød

Kokostoppe med rabarber og lakrids

Rabarber er en utrolig dejlig plante. Den er bedst fra april – juni og igen fra august -oktober. I disse tidsrum skulle den indeholde mindst syre. Rabarber indeholder en del C-vitamin og en del fibre. Den røde farve skyldes anthosyaniner, som har en antioxidant virkning. Jeg er vild med rabarber på alle mulige måder.  Som syltetøj, chutney, i desserter, salater og forskellige slags kager. Det eneste minus ved dem, er at de indeholder en del oxalsyre, som kan virke ætsende på tænderne. Men da de også indeholder så meget andet godt og vi spiser så forholdsvis små mængder af det, skal det ikke holde os tilbage for at spise dem.

Her har jeg lavet kokostoppe med rabarber, vanille og lakrids. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver noget med denne smagskombination. Uhmmmmm!!!

Her følger opskriften:

200 g rabarber ( skåret i små stykker)

100 g dadler ( skåret i mindre stykker)

1/2 dl kogende vand

3 æg

250 g kokosmel

50 g mandelmel (fint blendede mandler)

2 spsk smeltet kokosolie

2 tsk rålakridspulver

1/2 tsk vanille pulver

1 tsk vinstensbagepulver ( glutenfrit)

75 g smeltet 70% mørk chokolade (til at smelte og dyppe toppene i)

Skyl og skær rabarberstilkene i små stykker. Hæld det kogende vand over dadlerne. Lad dem stå og bløde op i 1/2 times tid. Blend derefter dadler og vand. Vend daddelmassen sammen med rabarberstykkerne og kom det i et ildfast fad. Bag dem i ovnen ved 175 gr i ca 20 min.  Lad rabarber/daddelblandingen køle let af. Smelt nu kokosolien forsigtigt. Pisk æggene sammen med rabarber/ daddelblandingen. Tilsæt det smeltede kokosolie og pisk lidt mere. Bland kokos, de blendede mandler, rålakridspulver, vanillepulver og bagepulver. Vend nu blandingen af de tørre ingredienser i ægge/rabarber/daddel blandingen. Lav toppe af dejen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 160 i ca 20 min.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp toppene med bunden i chokoladen.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kokostoppe med rabarber og lakrids

 1. Jeg er meget inspireret af “Mad med glød” og har allerede planer om at prøve flere af opskrifterne derfra .Tak.

  1. Hej Annelise!
   Det glæder mig at høre, at du er inspireret af de opskrifter jeg deler. Håber ikke du bliver skuffet, når du får prøvet opskrifterne af. Du er altid velkommen til at spørge, hvis du er i tvivl om noget i forhold til opskrifterne.
   Venlig hilsen
   Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.