Jordbærtærte med hasselnødde/kikærtebund, chokolade og avocadocreme - Mad med glød

Jordbærtærte med hasselnødde/kikærtebund, chokolade og avocadocreme

Så er jordbær sæsonen næsten skudt igang. Jeg synes ikke helt det er rigtigt før vores egne jordbær er klar til at spise. Men nu kunne jeg altså ikke vente længere, så jeg købte en bakke. Jeg har prøvet at lave en glutenfri version, med en bund der består af hasselnødder, kikærter, dadler, æg ( brug æggeerstatning ved vegansk version, hørfrøskum, banan eller No Egg) kokosolie og kokosfibermel. Som mellemlag skulle der naturligvis mørk chokolade. Som creme lavede jeg en avocadocreme. Ud over at den smagte rigtig dejligt blev den også utrolig smuk. Den grønne farve under de røde jordbær. Wau!

Bund:

125 g hasselnødder ( ristede på en tør pande og afskallede i et viskestykke, derefter blendet til mel)

50 g groft hakkede hasselnødder( ristede på en tør pande)

150 g kogte kikærter

100 g dadler

75 g kokosolie ( smeltet)

3 æg ( brug æggeerstatning hvis den skal være vegansk, hørfrøskum eller banan eller No Egg)

25 g kokosfibermel

Kom de 125 g hasselnøddemel, dadler, kikærter, smeltet kokosolie, kokosfibermel og æg i en foodprocessor. Blend til til massen er ensartet. Nu tilsættes de sidste 50 g tørristede hasselnødder. Lad det blot køre i kort tid så nødderne blot bliver grofthakket. Nu er dejen klar til at komme i en smurt springform. Bag den ved 175 gr ( varmluft) i ca 20 min. til den er gylden.

Mellemlag:

100 g. smeltet mørk 70% chokolade.

Når bunden er afkølet, smøres den smeltede chokolade på. Stil kagen køligt så chokoladen stivner.

Avocadocreme:

225 g avocado

4 spsk smeltet kokosolie

2 spsk citronsaft

3 spsk ahornsirup

En lille håndfuld mynteblade.

Blend det hele grundigt sammen. Smag til med citronsaft og ahornsirup. Fordel blandingen oven på den chokoladeovertrukne bund. Til sidst fordeles 200-250 g jordbær skåret i halve, oven på avocadolaget. Pynt til sidst med friske mynteblade. Kagen skal helst spises samme dag, da avocadoen bliver lidt kedelig i farven, dagen efter.

Velbekomme!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Jordbærtærte med hasselnødde/kikærtebund, chokolade og avocadocreme

 1. Hej 🙂 Ser så lækkert ud! Kan man bruge andre nødder? Da jeg ikke tåler hasselnødder så godt.. 🙁

  Mvh Maria

  1. Hej Maria! Beklager at jeg først svarer dig nu. Jeg har haft lidt bøvl i forhold til at svare. Du kan sagtens bruge andre nødder. Jeg kunne forestille mig at mandler ville være gode.
   Venlig hilsen
   Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.