Det er bare med at tage for sig af de danske bær mens de er i sæson. Lige nu er de økologiske bær fra Holtgård, ved Hov, kommet i handlen. De er super gode. Jeg plejer hvert år at tage derud for at plukke til fryseren. Vi har også jordbær i vores have, men kun nok til at spise mens sæsonen står på og så lidt til fryseren. Jeg nyder jordbærrene i både desserter, kager, salater og dressinger. Her har jeg lavet en jordbærvinaigrette med chili. Jeg kogte nogle nye danske økologiske kartofler. Skar dem i skiver og vendte dem i jordbærvinaigretten. Resten af salaten består af spinat, lucernespirer, dampede asparges, sødskærm og tørristede græskarkerner vendt i tamari. En lækker sommersalat. Jordbærvinaigretten må gerne have lidt bid, fra chilien. Det er et lækkert modspil til de søde, friske bær.
100 g jordbær
6 spsk olivenolie
3 spsk æbleeddike el. balsamico
3 tsk ahornsirup
2 tsk sennep ( jeg brugte dijon)
chili ( efter smag)
salt og friskkværnet peber
Det hele blendes med en stavblender eller en anden slags blender. Smag til med chili, salt og peber.
Velbekomme!!!