Badesalt med hybenroser - Mad med glød

Badesalt med hybenroser

Ved stranden, hvor jeg går tur med hunden, vokser der en masse hybenbuske. Jeg elsker den sarte duft af blomsterne. Og den smukke farve. Det er ligesom blevet en tradition at plukke nogle hybenblomsterknopper, som jeg så lægger i en skål i stuen. Der står de så og dufter og er smukke at se på. Når blomsterknopperne begynder at tørre og miste noget af duften, drypper jeg nogle dråber æterisk rosenolie ud over dem. Så dufter de lidt igen.  Somme tider sætter jeg dem på en sytråd og hænger dem op på væggen. Det er meget dekorativt synes jeg.

Vi har et badekar og en gang imellem under jeg mig den luksus at tage et karbad. Jeg bruger næsten altid et eller andet badesalt eller æteriske olier i badevandet. Det er så skønt når det dufter rent og dejligt af blomster. Rosenduft, lavendel og citronmelisse er dem jeg oftest bruger. Ud over at det dufter dejligt, virker de æteriske olier også ind på nervesystemet. Så de beroliger eller kvikker op alt efter hvilken duft man vælger.

Nogle af de rosenblade jeg samlede, brugte jeg til at lave min egen badesalt eller fodbadesalt. Det er meget enkelt. Lige som at lave urtesalt. Man blender blot uraffineret salt med rosenbladene. Blend til det er helt findelt. Derefter fordeles saltet i en ovnfast fad og sættes i en 50 gr varm ovn i ca 1 time. Måske lidt længere tid. Det skal være helt tørt. Nu kommes det på glas.

Jeg brugte :

100g rosenblade ( renset for små dyr )

300 g uraffineret Atlanterhavssalt (den fine version fra Urtekram)

Badesaltet skal ligge i et tyndt lag, så tørrer det hurtigere. Hvis det ligger i et tykt lag, skal det tørre længere end 1 time. Nærmere 2 timer.

Hvis du gerne vil have en lidt kraftigere duft af rose, kan du købe en æterisk rosenolie og dryppe et par dråber i badesaltet og blande der grundigt. Du skal først tilføre rosenolien efter saltet har været i ovnen og er kølet helt ned. De æteriske olier er meget flygtige og vil fordampe hvis saltet er for varmt når det dryppes på.

Det er en go idé til en værtindegave, eller bare til at forære til vennerne. Den eneste ulempe ved det er at der kommer små bitte stykker rosenblade i badevandet. Dem skal man bare lige skylle væk bagefter.

God fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.