Glutenfrie vafler med ris og gulerod - Vegansk opskrift - Mad med glød

Glutenfrie vafler med ris og gulerod

Vi lavede sushi i går og der var nogle brune sushiris tilovers derfra. Dem brugte jeg nogle af til at lave disse glutenfrie vafler af. De blev lækkert sprøde. Vafler kan bruges til alt, både til morgenmad, dessert og aftensmad. Denne version er lavet med citrontimian, paprika og revet gulerod. De egner sig til at bruge til frokost eller aftensmad, sammen med en salat og evt et eller andet protein. Måske sammen med en form for humus ( se ), vegetarfrikadeller  eller hvad man lige har til rådighed.

På billedet er vaflerne serveret med en blandet grøn salat med hjertesalat, grønkål og palmekål og bagte blomkål med bla paprika og valnødder, bagte gulerødder med citrontimian, limesaft og skal og urtesalt.

Her følger opskriften på vaflerne:

Der blev 6 plader vafler ud af denne opskrift.

300 g kogte brune sushiris (andre slags kogte ris kan bruges)

100 g groft revet gulerod

100 g rismel

3 æg

2 dl rismælk

2 spsk smeltet kokosolie el olivenolie

2 spsk sorte sesamfrø ( el alm. sesamfrø)

1 spsk citrontimian

1 tsk urtesalt

1 tsk bagepulver ( vinstensbagepulver som er glutenfrit)

1 tsk paprika

Pisk æg og rismælk sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Pisk dejen grundigt sammen. Steg vaflerne i kokosolie. De bliver lækkert sprøde.

Nyd dem med det tilbehør som du kan lide.

Velbekomme!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.