Farverig kålsalat med gurkemejestegte kikærter og ristet noritang - Vegansk opskrift - Mad med glød

Farverig kålsalat med gurkemejestegte kikærter og ristet noritang

I denne salat er der både brugt almindeligt og lilla spidskål, grønkål og palmekål. Spidskål er lækkert at spise hele sommeren. Både som salat, stegt på en pande, dampet, grillet eller i sammenkogte retter.

Alle kåltyper indeholder utroligt mange fibre. Disse fibre er med bla med til at binde affaldsstoffer og kolesterol og hjælpe det ud via afføringen. Ligeledes indeholder kål en del svovl, som også hjælper transporten af affaldsstoffer ud af cellerne/kroppen. Bla derfor er det rigtig godt at spise kål ofte.

Jeg brugte til denne salat:

1/2 alm spidskål

1/2 lilla spidskål

3 gulerødder (ca 200 g)

3 blade alm grønkål

2 blade palmekål

Snit /skær spidskålen i helt fine strimler. Hak grønkål og palmekål fint. Skær gulerødder i skrå skiver.

250 g kogte kikærter

Marinade til kikærterne:

2 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

1 tsk gurkemeje

1/2-1 tsk stødt spidskommen

1 1/2 spsk nigellafrø

Salt og friskkværnet peber ( smag dig frem)

Rør alle ingredienser til kikærtemarinaden sammen.

Rør de kogte kikærter sammen med marinaden og lad det stå og trække i ca 1/2 time. Steg nu kikærterne på en pande, til de bliver sprøde i overfladen. Lad det stå og køle let af inden du blander kikærterne med kålsalaten.

Dressing til kålsalaten:

3 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

chili (enten frisk chili eller som chilipasta/sauce)

salt og friskkværnet peber (smag selv til)

Bland dressingen og hæld den over salat og kikærter.

Til sidst kan man toppe salaten med et stykke tørristet noritang, som skal brækkes i små stykker og fordeles over salaten.

Velbekomme!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.