Salat med balsamicobagte rødbeder, spidskål og brombærvinaigrette - Mad med glød

Salat med balsamicobagte rødbeder, spidskål og brombærvinaigrette

Så er det for alvor blevet brombærtid. Vi har to forskellige slags brombær i haven. Den ene er begyndt at få de lækreste store bær. Den anden kommer først lidt senere. På en af mine ynglingsruter, som jeg går tur med hunden på, er der masser af vilde brombær lige nu. De er super lækre. Sidste år var det også et fantastisk brombærår. Det tegner lige så godt i år.

I denne salat har jeg både lavet en brombærvinaigrette og brugt hele friske brombær til at pynte salaten af med.

Til salaten i bunden har jeg brugt:

1/2 grønt spidskål eller 1/4 lilla og 1/4 grønt spidskål (helt fintsnittet)

1/2 bakke spinat eller anden salat

blomsterne fra et par purløgsblomster

Oven på salaten anrettede jeg de bagte, afkølede rødbeder. Derefter brombærvinaigretten, de friske brombær. Det er en utroligt smuk salat i dybe farver og med en lysende, frisk grøn og lilla bund. Til allersidst er der drysset purløgsblomster, salt og friskkværnet peber over.

Salaten er spækket med vitaminer, antioxidanter og fibre. Og så smager den skønt.

Balsamicobagte rødbeder:

400 g rødbeder ( skrællede og skåret i lige store stykker)

3 spsk olivenolie kolspresset

2 spsk balsamico

1 spsk ahornsirup eller honning

urtesalt og friskkværnet peber

Rør olivenolien, balsamico, ahornsirup, salt og peber sammen og smag til. Bland med rødbedestykkerne og læg dem i et ildfast, smurt fad. Bag dem i ovnen ved 200 gr i ca 30 min. Rødbederne skal være gennembagte før de er færdige. Stik i dem med en urtekniv. Tag dem ud af ovnen når de er møre og lad dem køle af.

Brombærvinaigrette:

6 spsk olivenolie koldpresset

3 spsk brombæreddike (eller æbleeddike)

3 tsk ahornsirup

2 tsk dijonsennep

2 fed hvidløg

100 g brombær

Blend alle ingredienser og smag til med salt, peber, sennep og eddike.

(Med nye billeder og en smule redigeret opskrift 14/8-2017)

Velbekomme!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Salat med balsamicobagte rødbeder, spidskål og brombærvinaigrette

  1. Uh, det ser lækkert ud! Smukt og sikkert meget velsmagende, det må prøves!
    Lækre har alle de opskrifter jeg indtil nu har prøvet været, og jeg er vild med denne blog! Tusind tak for at du laver den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.