Glutenfri mysli med citronskal, ingefær og gurkemeje - Mad med glød

Glutenfri mysli med citronskal, ingefær og gurkemeje

Hjemmelavet mysli er bare super lækkert. Og så er det meget nemt at lave. Ingredienserne kan varieres efter hvad man nu har i skuffer og skabe. Jeg synes denne her fremgangsmåde, er den der både er nemmest at have med at gøre og den der giver den lækreste mysli. Fremgangsmåden går ud på at  man forsigtigt smelter kokosolie og ahornsirup i en lille gryde. Blander det med selve mysliblandingen og til sidst varmer/bager det i ovnen ved 130-150 gr i ca 40 min. Der skal røres i blandingen jævnligt. Skru ned for varmen, hvis myslien bliver for mørk.

Denne mysli indeholder både ingefær og gurkemeje. Både for smagens skyld og for den antiinflamatoriske virkning. Jeg har også tilføjet revet citronskal, for smagens skyld.

Her følger opskriften på myslien på billedet:

6 dl glutenfri havregryn

4 dl rå kokoschips

2 dl poppet amarent

2 dl hel boghvede

2 dl mandler

1 dl sorte sesamfrø

1 dl alm sesamfrø

1 dl græskarkerner

3 spsk kokosolie

2 spsk ahornsirup

1 tsk gurkemeje

Fintrevet skal af 1 citron

Fintrevet ingefær af ca 5 cm

Bland alle de tørre ingredienser. Smelt forsigtigt kokosolie, ahornsirup, gurkemeje og revet ingefær sammen. Bland det sammen med alle de tørre ingredienser og riv citronskal ud over blandingen. Bag det i ovnen ved 130-150 gr varmluft i ca 2 gange 20 minutter. Rør jævnligt i blandingen og pas på det ikke bliver for mørkt.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.