Hokkaido omelet med chili, gurkemeje og sorte sesamfrø - Mad med glød

Hokkaido omelet med chili, gurkemeje og sorte sesamfrø

Da vi selv har 4 høns, som giver os de dejligste frisklagte æg med en helt orange blomme, ender det ofte med at nogle af de daglige måltider kommer til at indeholde æg på én eller anden måde. Det resulterer også i mange forskellige nye opskrifter. I denne opskrift har jeg brugt en hokkaidomos, som jeg blandede i omeletten. Ud over kogt hokkaido er der også chili, gurkemeje, sorte sesamfrø, urtesalt, friskkværnet peber og kokosmælk. Jeg lavede bare én omelet til mig selv af denne opskrift( på en lille pande 20 cm i diameter) men man kan også lave to, der så bliver tyndere, på en lille pande og så bruge dem som æggewraps.

Som tilbehør har jeg lavet en blandet kålsalat med lilla spidskål, fermenteret spidskål, gulerødder og dildskærme, stegte blomkålsskiver med karry og spidskommen og grofthakkede valnødder.

Her følger opskriften på omeletten ( til 1 person)

2 æg

4 spsk kokosmælk eller anden slags mælk

150 g kogt og moset hokkaido smagt til med urtesalt, friskkværnet peber og eddike el. Kombucha.

1/2 chili finthakket

1/2 tsk gurkemeje

1 spsk sorte sesamfrø

Urtesalt og friskkværnet peber

1 spsk kokosolie eller olivenolie til at stege i

Start med at skære hokkaidoen i mindre tern. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Mos eller blend og smag til med lidt salt, peber og eddike eller Kombucha. Lad mosen køle af. Pisk to æg sammen med kokosmælk eller anden mælketype, gurkemeje, sorte sesamfrø, finthakket chili, urtesalt og peber.  Bland hokkaidomosen med æggemassen og pisk det grundigt sammen. Varm en lille pande op og lad fedtstoffet smelte. Hæld nu æggeblandingen på panden. Lad den stege ved lav varme. Når overfladen begynder at stivne, vendes omeletten. Læg en tallerken over panden, vend den om og lad den glide tibage på panden. Stegen den et par minutter på den anden side. Løft op og kig efter om den har fået nok.

Hvis du gerne vil bruge den som en wrap kan du dele portionen i to og stege dem hver for sig. Så får du to tyndere omeletter der kan foldes om en eller anden slags salat eller andet fyld du måtte ønske.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.