Grønkålssalat med bagte persillerødder, mandler, kanel og appelsin - Vegansk opskrift - Mad med glød

Grønkålssalat med bagte persillerødder, mandler, kanel og appelsin

Jeg elsker at eksperimentere med nye sammensætninger af smag og råvarer. Her har jeg leget lidt med en “Julevenlig” salat. Resultatet er blevet en dejlig varmende vintersalat, som vil egne sig rigtig godt som et alternativ til juleaftensmenuen.

Ingredienser:
100 g grønkål (renset, vasket og befriet for de grove stængler og ribber)
150 g æble (skåret i tynde både, med skræl)
100 g granatæblekerner
500 g persillerod (skrællet og skåret i lige store aflange stykker)
2 spsk olivenolie
2 spsk appelsinsaft
1 spsk ahornsirup
1 1/2 tsk kanel
50 g mandler
Salt og friskkværnet peber

Riv grønkålen i små stykker, eller hak den i mindre stykker. Rør olivenolie, appelsinsaft, ahornsirup, kanel, salt og friskkværnet peber sammen og smag til. Vend marinaden over persillerødderne og kom dem i et smurt ildfast fad. Bag ved 200 gr i 20 min. Nu tilsættes mandlerne og de vendes grundigt med persillerødderne. Bag persillerods/mandelblandingen i yderligere 10 minutter ved 200 gr. Lad blandingen køle let af.
Fordel grønkålen på et fad. Fordel derefter de bagte persillerødder og mandler over grønkålen. Nu fordeles æblebådene og granatæblekernerne over salaten.

Dressing:
3 spsk friskpresset appelsinsaft
1 spsk ahornsirup
Salt og friskkværnet peber

Til allersidst hældes dressingen over salaten.

Nyd det smukke syn og den skønne smag.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.