Ingefær, gurkemeje konfektkugler - Vegansk opskrift - Mad med glød

Ingefær, gurkemeje konfektkugler

Så er der en opskrift på lækre konfektkugler eller blissballs som de også kaldes. Det bedste ved disse konfektkugler er at de samtidig med at være fulde af gode sager også er super nemme at lave. Det tager bare lidt tid at rulle dem. Men ellers er det blot at fylde alle ingredienserne i en foodprocessor og så køre det til massen er ensartet. Derefter rulles de til kugler og rulles i en blanding af kokos og gurkemeje.

Denne version indeholder masser af  frisk ingefær og frisk gurkemeje. Da jeg gerne ville have at de skulle indeholde omega3 fedtsyrer, er der tilsat valnødder og chiafrø. Ellers indeholder de super gode fedtsyrer fra mandlerne og de gode mellemkædede mættede fedtsyrer, fra kokosolien og kokosmelet, som omsættes anderledes end de mættede fedtsyrer fra animalske kilder.

Smagen er dejlig frisk fra ingefæren, gurkemejen, den friskpressede appelsinsaft og fra den fintrevede appelsinskal. Der er også tilsat en smule uraffineret salt, for smagens skyld og noget friskkværnet peber for at optimere optagelsen af curcumin, som er det aktive stof i gurkemejen.

Alt i alt er det en velsmagende snack som samtidig virker antiinflammatorisk.

Ud af denne portion fik jeg ca. 40 kugler.

Opskrift:

250 g dadler (bløde, gerne Medjoul)

150 g mandler

75 g valnødder

50 g kokosmel

30 g kakao

50 g kokosolie

2 spsk chiafrø

3 spsk friskpresset appelsinsaft

Fintrevet skal af 1 appelsin

3 spsk fintrevet frisk ingefær

1½ spsk fintrevet frisk gurkemeje

1/4 tsk uraffineret salt

Friskkværnet peber ca 10 vrid på en peberkværn

Du kan lave massen på to forskellige måder. Hvis du ikke bryder dig om at der er små stykker nødder og mandler at tygge på, kan du vælge først at blende nødder og mandler for sig. Derefter kan du tilsætte de øvrige ingredienser og så køre det hele sammen. Du kan også vælge at komme alle ingredienser i foodprocessoren på én gang. Det giver små stykker at tygge på og en lidt mere crunchy masse. Vælg den metode du bedst kan lide.

Til at rulle kuglerne i:

2 dl kokosmel

1 spsk gurkemejepulver

Kør kokosmel og gurkemejepulver på en lille kaffemølle eller med stavblenderen, så gurkemejepulveret bliver blandet godt med kokosmelet.

Rul nu kuglerne til den ønskede størrelse og rul dem derefter i kokos/gurkemejeblandingen.

 

Velbekomme!!

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Ingefær, gurkemeje konfektkugler

 1. Dejlig og fristende – man er dog nødt til at opvarme gurkemejen for at den har den ønskede antiinflammatoriske effekt opnås, men det kan man nemt ved, at rive roden ned i en kasserolle og lune den før man blander den i resten… (y)

  1. Hej Mette!
   Det er meget forskelligt hvilke oplysninger man får når man prøver at undersøge omkring gurkemejens effekt. Nogle steder står der at det ikke må varmes, nogle steder står der at det kun må varmes op til max 80 grader og nogle steder at det skal varmes op til kogepunktet. Jeg har endnu ikke fundet nogle kilder, som jeg har kunnet læne mig helt op af. Når du siger at det skal varmes op, hvor har du så den oplysning fra? Det ville være rigtig dejligt at kunne finde noget god litteratur omkring hvordan gurkemejens antiinflammatoriske egnskaber bedst udnyttes. På forhånd tak!
   Vh Anette

 2. Kære Anette, du kan få meget viden omkring gurkemeje og kost hos hjerneeksperten. Dk… Milena leverer evidensbaserede opslag ud fra forskningsresultater på pub. med… Søg på fb eller hjemmesiden.. Der er også nedlemsklub, hvor du kan d pørge om a alt.. I dette tilfælde ville jeg vælge tørret gurkemeje med peber, fordi det er mere kompetent end frisk
  Kh Mona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.