Falafler med brændenælde og ramsløg og tahindressing - Vegansk opskrift - Mad med glød

Falafler med brændenælde og ramsløg og tahindressing

Ligesom jeg har lavet mange forskellige humus versioner, har jeg også lavet mange forskellige falaffelversioner. Nu er foråret lige på trapperne og jeg elsker at bruge vilde urter, når jeg kan finde dem i naturen. Det er en stor glæde for mig at komme hjem fra mine gåture med vores hund, med hænderne fulde af lækre grønne sager. Der kommer ligesom en ekstra dimension ind over madlavningen.

Her har jeg brugt falaflerne i en burgerbolle med forskelligt grønt, noget rødkålskraut og en tahindressing. Sammen med falaffelopskriften kommer her også en opskrift på en tahindressing, som jeg synes er rigtig lækker.

Selv om opskriften her indeholder både ramsløg og brændenælde, kan den sagtens laves uden. De vilde urter er blot en berigelse af falaflerne.

Her følger opskriften på falaflerne:

200 g tørrede kikærter (iblødsættes i minimum 12 timer)

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt. Kom dem i en foodprocessor sammen med:

3 spsk citronsaft

fintrevet skal af ½ citron

4 fed hvidløg

150 g løg

50 g soltørrede tomater

½ tsk Sambal oelek

50 g mandler

1 håndfuld ramsløg (skyllede)

1 håndfuld brændenælde (skyllede og overhældt med kogende vand )

1 dl rismel

1 dl vand

1-2 tsk stødt spidskommen

1-2 tsk stødt koriander

1½ tsk uraffineret salt

1 tsk. bagepulver

Friskkværnet peber

Alle ingredienser blendes/køres til de er helt findelte og til farsen er sammenhængende. Form dem som du selv ønsker. Du kan lave store flade bøffer af dem eller små runde deller. Stegetiden varierer så alt efter hvor store de er. Steg dem i kokosolie eller olivenolie. Hvis du bruger olivenolie, skal du blot passe på ikke at stege for hårdt. Skru i så fald ned for varmen og steg falaflerne i længere tid. Sørg for at de er gennemstegte. Alt efter størrelse skal de have 5-10 minuttter på hver side.

 

Tahindressing:

50 g tahin med salt

2 spsk olivenolie koldpresset

1 tsk fintrevet frisk gurkemeje el ½ tsk gurkemejepulver

1 spsk fintrevet frisk ingefær

1  tsk ahornsirup

½- 3/4 dl varmt vand (eller mere, hvis du ønsker dressingen mere flydende)

2 spsk citronsaft

uraffineret salt  (smag dig frem)

friskkværnet peber (smag dig frem)

Kom alle ingredienserne i et blenderglas og blend med en stavblender til dressingen er cremet og lækker. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Velbekomme!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Falafler med brændenælde og ramsløg og tahindressing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.