Påskeæg - Vegansk - Mad med glød

Påskeæg

Påskeæg skal man altså bare have i Påskeferien. Min datter og jeg har sammen lavet disse lækre æg. De er lavet af mandler, dadler, kokosolie og noget af det tykke kokosmælk fra en dåse. Det er grundmassen. Derefter er den delt i to. Den ene del har fået tilføjet lakridspulver og den anden citronskal, citronsaft og gurkemeje.

image

Grundmassen:image

150 g mandler (malet til mel)

50 g dadler ( bløde dadler -sten)

85 g kokosmel

50 g af den tykke del fra en dåse kokosmælk

25 g kokosolie

Overtræk:

100 g 70% mørk chokolade

Smelt over vandbad.

Drys:

25 g kokosmel

1 spsk gurkemeje

Blend kokosmel og gurkemeje sammen.

20 g usaltede pistacienødder (grofthakkede )

rålakridspulver (1 tsk til massen + 1 tsk til at drysse over)

Kom mandelmel, de bløde dadler, kokosmel, kokosolie og den tykke del fra en dåse kokosmælk i en foodprocessor. Kør massen til den er helt finthakket, blød og til at rulle til æg. Hvis massen er for våd kan du tilsætte lidt mere kokosmel eller lidt mere mandelmel. Hvis den er for tør kan du tilsætte en anelse kokosmælk til konsistensen er som du synes.

Jeg delte massen i to ikke helt lige store dele.

1:

175 g som jeg tilsatte 1 tsk rålakridspulver.

2:

200 g som blev tilsat 2 tsk citronsaft, fintrevet skal fra 1/2-1 citron, 1 tsk gurkemejepulver.

Nu blev massen rullet til æg. De vejede ca. 15 g. stykket. Derefter blev de stillet på køl i en times tid. Dette for at chokoladen hærder lidt hurtigere når æggene bliver overtrukket med det.

Smelt nu chokoladen forsigtigt over vandbad. Vi stak en tynd træpind i hvert æg og dyppede dem i chokoladen. Derefter blev de stillet i et glas så de ikke rørte ved hinanden. Æggene med citron og gurkemeje fik et drys af kokosmel blandet med gurkemeje og lidt citronskal. Æggene med lakrids fik et drys af hakkede pistacienødder og et drys lakridspulver.

God fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.