Bagte porrer med ramsløgpesto og hasselnødder og bagte halve hvidløg - Vegansk - Mad med glød

Bagte porrer med ramsløgpesto og hasselnødder og bagte halve hvidløg

Du kan stadig nå at plukke ramsløg, de steder hvor de vokser vildt i skoven. Men det varer ikke længe mere. Planten bruger snart sin kraft til at danne blomsten med og så begynder bladene lige så stille at miste farve  og visne hen.  Så det er nu du skal ud for at hente dem, hvis du skal nå det i år.

I denne opskrift har jeg brugt en ramsløgpesto oven på nogle porrer der var halveret og derefter skåret over på langs. Derefter smurte jeg halvdelen af en portion ramsløgpesto over porrerne og bagte dem i ovnen. Ved siden af lagde jeg to overskårede hele hvidløg, som var penslet med olivenolie. De blev ligeledes bagt i ovnen.

Jeg serverede de bagte porrer og de bagte hele hvidløg sammen med nogle falafler ( søg på falafler på bloggen, hvis du mangler en opskrift) kogt rød quinoa og en blandet grøn salat med avocado, små broccolibuketter, halve datterino tomater og resten af ramsløgpestoen. (der er to forskellige slags ramsløgpesto på bloggen. Den ene med hasselnødder og Vesterhavsost og den anden med gærflager og valnødder. Søg på “ramsløgpesto”)

Som tilbehør til et varmt måltid til 4 personer:

400 g porrer (rensede og skåret over på midten på langs og derefter i ca. 10 cm lange stykker)

1/2 portion ramsløg pesto (find opskriften på bloggen )

1 håndfuld groft hakkede hasselnødder

Skær porrerne op i midten på langs. Skyl dem grundigt for jord. Skær dem nu i ca. 10 cm lange halve stykker. Læg dem i et ildfast fad, der er smurt med olivenolie. Fordel nu halvdelen af en portion ramsløgpesto ud over porrerne. Kom fadet i en forvarmet ovn og bag det i ca. 25 min. Tag det ud og fordel de groft hakkede hasselnødder over porrerne. bag igen i ca. 10 min.

2 hele hvidløg

1 tsk olivenolie

lidt salt

Skær hvidløgene over på tværs. Pensel skærefladen med lidt olivenolie og drys en smule salt over. Bag nu de halverede hvidløg i ca. 30 min ved 175 gr varmluft. Servér et halvt pr person. Så kan man selv sidde og fiske dem ud af skallen med gaflen. Det smager super lækkert, hvis man da kan lide hvidløg.

Servér evt med kogt quinoa, en grøn blandet salat og falafler, el linsefrikadeller, postej eller noget andet proteinholdigt.

 

Velbekomme!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.