Nicecream med peanutbutter, mørk chokolade og kokosmælk - Vegansk og mælkefri opskrift - Mad med glød

Nicecream med peanutbutter, mørk chokolade og kokosmælk

Is lavet af frosne bananer som basis er simpelthen bare så super lækkert og nemt. Det er en fantastisk måde at få sund is på. Is uden nogen former for tilsat sukker eller tilsætningsstoffer. Nu har jeg godt nok tilsat 70% mørk chokolade i denne version, men man behøver ikke at bruge chokolade, hvis man gerne helt vil være foruden sukkeret. Man kan også bare tilføje cacao eller kakaonibs.

Det er bare med at prøve sig frem, for at finde en favoritversion. Den version jeg lavede her, var til tre personer, som lidt lækkert til aftenhyggen.

Du skal sørge for at de bananer du fryser til formålet er godt overmodne, med brune pletter på skallen. Så er de perfekte og har udviklet mere sødme end de grønne bananer. Det er en god idé at købe en stor portion lidt overmodne bananer. Somme tider kan man få dem på tilbud.

Her følger opskriften: (til 3 personer (6 kugler)

500 g frosne bananer

40 g 70% mørk chokolade

50 g crunchy peanutbutter

3 spsk kokosmælk

1/3 tsk vanillepulver

Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og køres til isen er sammenhængende og stadig fast. Det er nødvendigt at stoppe maskinen under processen og skrabe massen lidt sammen og ned til kniven.

Stop med at blende så snart massen er glat og sammenhængende. Hvis man blender for længe bliver isen flydende og kan ikke laves til kugler.

 

God fornøjelse!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.