Ingefær gurkemeje te - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Ingefær gurkemeje te

Det er helt utroligt som ingefær og gurkemeje er blevet populært, de sidste par år. Jeg lavede en opskrift, på en shot med ingefær og gurkemeje for to år siden. Det har været min absolut mest besøgte opskrift på bloggen. Den bliver stadig besøgt dagligt. Men det er heller ikke uden grund at det er blevet så populært.

Rigtig mange mennesker har især fået hjælp til smertende led. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, hvis nogle af jer, har fået hjælp af ingefær og gurkemeje. I så fald hvordan det har hjulpet jer?

Skriv bare et par ord i kommentarfeltet neden under opskriften her, hvis du har lyst.

Min egen historie i forhold til det får du her:

Jeg har arbejdet med madlavning i mange år. Det har slidt på mine skuldre. I 2015 begyndte jeg at få voldsomme smerter i min ene skulder. Jeg begyndte med det samme at spise og drikke både ingefær og gurkemeje. (Det bærer rigtig mange af mine opskrifter vist nok også præg af 😉 )Der gik rigtig lang tid før jeg fik stillet den rigtige diagnose. Faktisk gik der næsten et helt år, før jeg ved en scanning, fik konstateret en overrevet sene. Det er jo ikke lige noget man kan spise eller drikke sig ud af. Men man kan lindre inflammationen og smerterne. I mit tilfælde var det måske både godt og skidt. Ihvertfald passede jeg mit arbejde, som køkkenleder i en vuggestue, helt frem til jeg skulle opereres. Det bedste for min skulder, havde nok været at holde den i ro, så der ikke skete yderligere slitage. Jeg blev opereret i april 2016 og fik efterfølgende en frossen skulder. Der hvor jeg har fået hjælp, er i forhold til smerterne. Jeg har stort set ikke haft brug for smertestillende midler, men har smertestillet mig med ingefær, gurkemeje og i det hele taget ved at spise antiinflammatorisk mad. Jeg fik naturligvis smertestillende efter operationen, men kun i et par dage. Lige ledes måtte jeg ty til smertestillende hjælp somme tider om natten, inden operationen.

Afslutningsvis kan jeg fortælle at skulderen nu er “tøet op” og jeg begynder at have den fulde bevægelighed igen. Det er fantastisk at få bevægeligheden tilbage. Man er frygteligt handicappet, når der ikke er bevægelighed i skulderen. Så det er bare skønt. Desværre har jeg mistet min arbejdsevne i forhold til at arbejde med madlavning som erhverv. Men jeg kan jo heldigvis godt lave mad til husbehov og blive ved med at udvikle opskrifter, tage billeder og dele dem.

 

Der er to andre opskrifter med “Ingefær og gurkemeje drik” her på bloggen. Den ene hedder  “Ingefær og gurkemeje drik”, som før skrevet, den anden hedder “Golden milk” og er også med de to vidunderknolde. Golden milk er også med kokosmælk, så den mætter ret meget synes jeg. Samtidig smager den skønt og er dejlig at falde til ro på om aftenen, inden sengetid.

Opskriften jeg vil dele med jer her er meget enkel. Du skal bare have en stavblender eller en blender, for at lave den.

Til én kop Ingefær-gurkemeje te:

10 g frisk ingefær (skrællet og skåret i små tern)

5 g frisk gurkemeje (skrællet og skåret i små tern)

Saften fra 1/2 appelsin ( du kan også bruge blodappelsin eller citronsaft)

1/2 tsk kokosolie

Sort peber (Et par vrid på peber kværnen)

ca. 3 dl kogende vand

1 tsk ahornsirup eller anden slags sødning

 

Kom ingefær, gurkemeje, kokosolie, sort peber og kogende vand i blenderen eller i et blenderglas til stavblenderen. Nu blendes teen grundigt. Hvis du ikke bryder dig om kokosolie i teen, kan du godt undlade det og i stedet spise det i forbindelse med at du drikker teen. Kokosolien øger tilgængeligheden af det aktive stof i gurkemejen.  Tilsæt ahornsirup og appelsin- eller citronsaft efterfølgende. Det lyder måske mærkeligt at der skal sort peber i. Det er dog vigtigt, da sort peber bevirker at effekten af det aktive stof i gurkemejen mangedobles. Så det skal du endelig tilføje.

Hæld teen op i et glas eller krus og nyd det. Der vil være et bundfald, som du med fordel skal spise tilsidst. Eller tag det lidt af gangen, hvis du rører i teen før du tager en slurk. Du skal helst ikke smide bundfaldet ud. Der sidder stadig masser af krudt i det. Man skal bare lige vænne sig til det. Jeg er blevet vild med at tygge det sidste bundfald, men det var jeg ikke i starten.

Jeg håber du vil få glæde af teen.

Del meget gerne opskriften, med dem du tænker kunne have glæde af den.

 

Rigtig god fornøjelse.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.