Kikærtepålæg med rødbede- Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kikærtepålæg med rødbede

Denne slags grove kikærtepålæg med forskelligt lækkert fyld er blevet min favorit for tiden. Nu har jeg spist smørepålæg alá hummus, med forskellige bønner, linser og kikærter i mange år. Og med alle mulige forskellige grønsager og krydderier. Bare ved at ændre konsistensen åbner det op for nye sammensætninger.

Jeg har lige lavet et super lækkert “Kikærtepålæg med karry og gurkemeje” som er lavet på samme måde som dette pålæg. Det kan du også finde opskriften på her på bloggen.

Dette pålæg er også med kogte kikærter. (Du kan dog sagtens bruge andre slags kogte bønner.) Udover kikærter er der syltede rødbeder, æbler, kapers, rødløg, mayo, salt, friskkværnet peber, rødbedepulver (for farvens skyld) og KalaManak (ikke nødvendigt men det giver en lidt æggeagtig smag. Kan købes i Helsekostbutikker og i netbaserede helsebutikker)

Ingredienser:

250 g kogte kikærter (de skal være kogt godt møre, eller fra dåse eller glas)

100 g æble

75 g syltede rødbeder

2 spsk. helt finthakkede rødløg

2 spsk. kapers

3 spsk. mayonnaise (plantebaseret)

2 spsk. rødbedepulver (kan sagtens undlades, men det giver en mere intens rød farve og en lidt sødere smag)

2 spsk. lage fra de syltede rødbeder

1/2 tsk. uraffineret salt

1/3 tsk KalaManak ( kan undlades, men det giver en lidt æggeagtig smag. Kan købes i Helsekost)

evt. 3 spsk. friskrevet peberrod (tilføjet 17. dec. 2018 kan sagtens undlades)

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Start med at blende kikærterne groft, med en stavblender eller en gaffel. Du bestemmer selv hvor groft eller fint du ønsker det skal være. Hak nu de syltede rødbeder i helt fine tern. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i fine tern. Et lille rødløg skæres i små bitte tern. Kapers hakkes fint.  Bland alle ingredienserne med en ske og smag det til, med salt og peber.

Pålægget smager rigtig lækkert i en sandwich. Evt. sammen med en pesto, noget mayo, noget salat, avocado og nogle spirer på toppen.

Du kan også bruge pålægget oven på marinerede auberginer. De minder om marinerede sild. Brug det som et plantebaseret alternativ til silden.

 

Velbekomme !!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.