Påskeæg med bountyfyld - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Påskeæg med bountyfyld

Opskriften til fyldet i disse påskeæg er faktisk allerede på bloggen. Her kan du finde det http://madmedgloed.dk/2016/02/20/rustikke-kokosbidder-med-chokotop/ Alligevel laver jeg et blogoplæg med denne lidt ændrede version. Jeg synes at fyldet egner sig til påskeæg også.

I denne version delte jeg den færdiglavede kokosmasse op i tre dele. Én med den neutrale masse, én med lakridspulver i massen og lakridsgranulat oven på chokoladen. Og én med citronsaft og fintrevet citronskal i massen og fintrevet citronskal oven på chokoladen.

Da det er meget forskeliigt hvor kraftigt man vil have de skal smage af lakrids og citron, vil jeg anbefale at du prøver dig frem i forhold til hvor meget lakrids- og citronsmag du kan lide.

Ud af denne opskrift blev der 25 påskeæg:

Grundmassen:

200 g bløde dadler

300 g kokosmel

150 g af den tykke del af kokosmælk

100 g af den tynde del af kokosmælk

2 spsk chiafrø

½ tsk ren vanillepulver

 

Befri dadlerne for sten. Kom nu alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til massen er sammenhængende.

 

Tilsætning til lakrids- og citronversionen:

1-2 tsk rålakridspulver (Urtekram)

Lakridsgranulat ( Urtekram)

1-2 spsk citronsaft

Fintrevet skal fra 1 citron

 

Overtræk:

150 g mørk 70% chokolade

 

Del massen i tre lige store dele. Når du har tilsat lakrids og citron i de to dele, formes massen til æg på ca. 30 g. stykket. I lakridsdelen kommes der 1-2 tsk. rålakridspulver (Urtekram) (og når de er betrukket med chokolade kan man drysse lidt rålakridsgranulat (Urtekram) ovenpå.) I den del der skal citron i, kom jeg 2 spsk citronsaft og fintrevet citronskal fra ca. 1 citron. (Når de er betrukket med chokolade drysses lidt fintrevet citronskal ovenpå. Den neutrale del kom jeg kokosmel ovenpå. ) Jeg fik 25 påskeæg ud af hele massen.

Hvis du gerne vil have at chokoladen hærder hurtigt, når du har overtrukket æggene, kan du sætte dem i fryseren i en times tid først.

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Dyp æggene i den smeltede chokolade og fordel det der skal ovenpå inden chokoladen hærder.

 

God Påske og god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.