Blåbær rawcake - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Blåbær rawcake

Rawcakes er afhængighedsskabende. Så er det sagt. Du er advaret 😉 Det eneste der kan afholde mig fra at lave rawcakes, er prisen på råvarerne. Det er ret dyrt at lave en rawcake, da der er en del nødder og tørrede frugter i. Der er jo stadig afgift på fødevarer som nødder, hvilket er meget svært at se logikken i. Alle slags nødder indeholder vigtige og sunde, forskellige former for fedtsyrer. Fedtsyrer som er vigtige for, at alle celler i vores krop, vores hormonsystem og vores hjerne fungerer som de /den skal. Det er lidt mærkeligt at der ikke skelnes imellem det gode og vigtige fedt og de usunde fedtstoffer i forhold til den fedtafgift. Og meget ærgerligt at mange mennesker afholder sig fra at købe og spise nødder p.g.a. prisen.

Tilbage til den lækre “Blåbær rawcake”. Jeg har lavet en del forskellige slags rawcakes og eksperimenterer stadig med nye opskrifter. Her får du opskriften på en super lækker én af slagsen.

Til en form på 20 gange 20 cm:

Bunden:

100 g dadler (helst bløde dadler)

50 g figner

25 g morbær (kan erstattes af andre tørrede frugter, f.eks. dadler, rosiner el. figner)

100 g valnødder

100 g hasselnødder

20 g kokosolie

1/4 dl. vand eller appelsinsaft

1/3 tsk. uraffineret salt

Fjern stenene fra dadlerne og stilken fra fignerne. Smelt kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Kør først valnødder og hasselnødder i en foodprocessor. Det skal ikke males helt til mel, men stadig have lidt bid. Tilsæt nu dadler, figner, morbær, smeltet kokosolie, vand og salt. Kør nu det hele til massen er klistret sammen i en klump i foodprocessoren og er til at presse sammen. Find en form på ca. 20 gange 20 cm. Beklæd den med bagepapir og fordel massen i formen. Pres den helt ud til kanterne og pres den ensartet ud i formen. Slut af med at glatte overfladen på massen.

Toppen:

150 g cashewnødder

150 g vilde blåbær ( optøede )

50 g kokosolie

0,75 dl ahornsirup

Sæt cashewnødderne i blød i vand natten over. Sæt dem på køl. Hæld vandet fra og skyl dem dagen efter. Smelt kokosolien forsigtigt i en kasserolle.

Kom de opblødte cashewnødder, den smeltede kokosolie, de optøede eller friske vilde blåbær og ahornsirup i blenderen. Kør det hele til det er helt flydende og ensartet. Fordel nu blåbær/cashewnødde massen over bunden. Glat den ud i overfladen. Læg et stykke film oven over og sæt kagen i fryseren i et par timer.

Nu tages kagen op af fryseren og løftes op af formen. Fjern bagepapiret fra siderne af kagen og skær den i 16 stykker.

Pynt:

50 g mørk 70 % chokolade

Friske blåbær

Fintrevet lime

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Tag nu en teske og hæld den smeltede chokolade i tynde striber på kryds og tværs på kagestykkerne. Riv noget limeskal med et fint rivejern ovenover chokolademønsteret. Servér kagen med nogle frisk blåbær.

 

God fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Blåbær rawcake

  1. Hej Maria!
   Det tror jeg ikke. Så vil det blive en helt anden slags kage, da der jo både er forskellige slags nødder i bunden og i toppen. Men man kunne måske lave noget der mindede om ved at bruge ristede hele boghvedekerner i stedet for nødderne i bunden og tofu i stedet for cashewnødderne i toppen og så stivne det med agar agar.(tangstivelse) Men det er har jeg ikke prøvet selv. Der skulle laves nogle forsøg før jeg kunne garantere at det ville blive en god kage.

   Vh
   Anette

 1. Hej Anette
  Jeg har lige lavet Rawcake’n og lagt den i fryseren. Jeg satte ikke cashewnødderne i blød, og kan ikke gennemskue hvorfor man skal gøre det – det kan du måske forklare – så jeg er spændt på at se hvordan den bliver:-)

  1. Hej Hilal!
   Grunden til at man skal sætte cashewnødderne i blød først er at det er langt nemmere at blende massen helt cremet uden gryn i. Men det afhænger også meget af hvilken blender man har. Jeg har, for ikke så længe siden fået en kraftig blender. Den blender alt meget mere cremet end den foodprocessor jeg altid har brugt før. Håber du bliver tilfreds med resultatet. Hvis den er blevet grynet i blåbærlaget ved du hvorfor.
   Kh
   Anette

   1. Tak for dit svar 👍🏼
    Jeg brugte en blender som gjorde det ret godt. Jeg synes ikke den blev grynet, til gengæld enormt lækker 😋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.