Bagte auberginer med tomat/jordbærsalsa og bønnepúré - Mad med glød

Bagte auberginer med tomat/jordbærsalsa og bønnepúré

Denne menu var én jeg lavede for en måneds tid siden. Jeg havde faktisk helt glemt at jeg havde skrevet den ind på bloggen. Jeg synes det er fjollet at vente med at poste den, til næste år, så du får den nu.

Selv om det mest er en sommermenu kan den godt bruges nu, her på slutningen af sommeren. Der er lige et problem med at få fat på danske jordbær. Nu får I den alligevel. Det vil passe rigtig godt med en blandet grøn salat med feks. quinoa til. Så vil du få et fuldgyldigt måltid med skøn smag og dejlige farver.

Beregnet til 4 personer:

Bagte auberginer:

Ingredienser:

2 auberginer (skåret over på langs)

4 spsk olivenolie

1 tsk. paprika

1/2 tsk røget paprika

Uraffineret salt (smag selv til)

Friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Rør olie/krydderiblandingen grundigt sammen og smag til. Pensel olieblandingen på skærefladen af auberginerne. Sæt dem i et smurt ildfast fad og bag dem i ovnen i ca 30 min. ved 200 gr varmluft

 

Tomat/jordbær salsa:

Ingredienser:

6 store tomater ( skåret i lidt grove tern)

150 g jordbær (skåret i kvarte)

1 god håndfuld basilikum blade

2 spsk olivenolie

1 tsk balsamico

2 spsk kokossukker (eller anden uraffineret sukker)

uraffineret salt (Smag selv til)

friskkværnet peber ( smag selv til)

Fremgangsmåde:

Bland tomattern og de kvarte jordbær i en skål. Rør dressingen sammen og smag den til. Hvis tomater og jordbær er søde skal dressingen ikke være så sød, men hvis de er syrlige kan det godt kræve lidt ekstra kokossukker. Bland basilikumbladene i til sidst og gem et par blade til pynt.

 

Bønnepúré med paprika og rød peber:

Ingredienser:

250 g kogte hvide bønner eller 1 dåse

2 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft

2 fed hvidløg

1/4-1/2 rød peber

1 tsk sød paprika

uraffineret salt ( smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

 

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienser og smag selv til.

Hvis du ønsker konsistensen mere lind, kan du evt. tilsætte lidt kogt vand.

 

Bagte halve hvidløg:

Ingredienser:

2 hele hvidløg

1 spsk. olivenolie

uraffineret salt

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Skær de to hele hvidløg over på midten, på tværs. Pensel snitfladen med olivenolie og krydder med salt og peber. Bag ved 175 gr. varmluft i 15-20 min. til de er gyldne og hvidløgsfeddene er blevet møre og bløde.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.