Peanutbutter karameller - vegansk / plantebaseret opskrift - Mad med glød

Peanutbutter karameller

Disse karameller smager super dejligt. De er salte, søde og bløde og har et skønt crunch af valnødder og så er de meget nemme at lave.

Jeg lavede dem inden jeg gik i seng i går. Fik pludselig lyst til karameller og det måtte jeg jo så handle på. Jeg er så heldig at have et viktualierum med masser af råvarer. Derfor kan mine spontane mad ideer lidt for ofte blive efterfulgt af handling.

Jeg brugte crunchy peanutbutter, ahornsirup, kokossmør, kakao, valnødder og uraffineret salt til disse lækkerbiskner. Og så sluttede jeg af med at betrække dem med en lækker 85% mørk chokolade og et drys finthakkede saltede peanuts.

Valnødderne har jeg tilsat for at tilføre lidt flere omega 3 fedtsyrer.

Ingredienser:

230 g. crunchy peanutbutter

1 dl. ahornsirup

50 g. grofthakkede valnødder

3 spsk. kokossmør ( Creamed coconut) eller kokosolie

3 spsk. kakao

1/3 tsk. uraffineret salt

Til overtræk:

75 g. mørk 85% chokolade

1 håndfuld saltede peanuts

Fremgangsmåde:

Kom peanutbutter, ahornsirup, kokossmør el. kokosolie, kakao og salt i en lille kasserolle. Varm det forsigtigt op og rør det hele grundigt sammen. Lad massen simre i et par minutter mens du rører grundigt. Hak valnødderne groft og vend dem i massen.

Beklæd en lille madkasse (ca. 12 *18 cm.) eller lign. med bagepapir og fordel massen deri. Pres den grundigt helt ud til kanterne og glat overfladen med hænderne. Læg bagepapir over formen og sæt den på køl natten over. Løft nu massen op af formen og skær den i små kvadrater ( eller som du ønsker.

Smelt nu chokoladen forsigtigt over vandbad. Hak de saltede peanuts fint. Dyp karamellerne i den smeltede chokolade og sæt dem på en rist. Drys nu lidt af de finthakkede peanuts på hver karamel.

Karamellerne er bedst, hvis de opbevares køligt.

Smag på godterne, hvis du ikke allerede har smugsmagt.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.