Kikærtepandekager med vanille og kanel - Mad med glød

Kikærtepandekager med vanille og kanel

Pandekager kan man aldrig få for mange af. Jeg må indrømme at det ikke er ofte jeg laver dem mere. Da børnene var små lavede jeg ofte pandekager eller vafler, da de var vilde med det.

Disse pandekager er lavet med kikærtemel og det er et super godt alternativ til andre slags mel. Kikærtemel har den store fordel at det indeholder en del protein. Det betyder, at disse pandekager virker mere blodsukkerstabiliserende end pandekager lavet af f.eks. spelt, hvede, boghvede, ris eller anden mel. Kun quinoamel overgår kikærtemel i proteinindhold. Det har jeg bare ikke prøvet at bruge til pandekager endnu, så derfor ved jeg ikke helt hvordan det arter sig.

I hvert fald er disse pandekager rigtig lækre. Du kan servere lige hvad du synes passer til. Men da de er sødet en smule er det som morgenmad eller dessert de skal bruges.

Ingredienser:

(til ca. 8 pandekager)

4 dl. rismælk eller anden plantemælk

4 dl. kikærtemel

1-2 spsk. ahornsirup

1 tsk. bagepulver (vinstensbagepulver, hvis det skal være glutenfrit)

1 tsk. stødt kanel

1 spsk. olivenolie

1/2-1 tsk gurkemeje

1/2 tsk. vanillepulver

1/3 tsk. uraffineret salt

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem grundigt sammen. Lad dejen hvile i ca. 5 min. Pisk dejen sammen igen lige inden du hælder noget af den på panden.

Kom olivenolie eller kokosolie på en pande og varm panden godt op. Hæld nu ca. 1 dl. af dejen på den varme pande og fordel dejen, så pandekagen bliver så tynd som muligt. Det er nemlig svært at rulle pandekagerne, hvis de er for tykke. Så kan de nemt knække. Prøv dig lidt frem, til du har fundet ud af at lave dem lige som du ønsker de skal være.

Denne portion fik jeg 8 tynde pandekager ud af.

Kikærtepandekager med vanille og kanel - Mad med glød

De blev serveret med friske figner, granatæblekerner, rød grape, valnødder, kakaonibs og en Vanillecreme.

Vanillecreme:

2 dl. soya cuisine

2-3 spsk. ahornsirup

1 spsk. citronsaft

1/2 tsk. vanillepulver

Fint revet skal af 1/2 citron

Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål og servèr sammen med pandekagerne og frugten.

Frugt:

Beregn pr. person: 1 frisk figen, 1/2 rød grape og en lille håndfuld granatæblekerner.

På billedet er pandekagen serveret med de nævnte frugter samt brudte valnødder, kakaonibs en smule ahornsirup og Vanillecreme.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.