Abrikos konfekt med ingefær, gurkemeje og chili - Mad med glød

Abrikos konfekt med ingefær, gurkemeje og chili

Det går altså ikke det her. Jeg synes at jeg efterhånden poster liiiige rigeligt mange søde sager. Mere end mad med grønsager.

Heldigvis er det søde sager der er lavet af rigtig gode og nærende råvarer. Ja, man kan nok diskutere, hvor sundt mørk 85 % chokolade er. Der er jo sukker i. Men det er bare en lille smule ik`?

Ud over den lille smule sukker der er i disse barer er der udelukkende gode og nærende ingredienser.

Abrikoser indeholder bla. en del jern. Mandlerne indeholder en del af de gode monoumættede fedtsyrer, calcium og magnesium. Der er masser af smag fra abrikoserne og smagen har fået et twist fra citronskal, chili, gurkemeje, ingefær, peber og uraffineret salt. Det er sikkert en lidt anderledes smagskombination for de fleste, men den er super lækker og raffineret. Og så har en del af de gode sager en antiinflammatorisk virkning. ( Opdatering fra mine børn. De synes der er for meget gurkemeje i. Men husbonden og jeg synes at de er rigtig lækre)

Prøv dem når du bliver lækkersulten efter noget godt fra den søde kategori.

 

Til 16 barer

Ingredienser:

175 g abrikoser (usvovlede)

75 g. mandler (ristet i ovnen)

50 g. bløde dadler uden sten

50 g. mørk 85 % chokolade

2 spsk. smeltet kokosolie

1-2 spsk. citronsaft

Fintrevet citronskal af 1/2 -1 citron

1-2 spsk. fintrevet frisk ingefær

1 spsk. fintrevet frisk gurkemeje

1/3 tsk. friskkværnet sort peber (for at optimere gurkemejens effekt)

1/2-1 tsk. chiliflager + nogle til at drysse på toppen

1/4 tsk. uraffineret salt

Lidt gurkemejepulver til at drysse på toppen af konfekten.

Fremgangsmåde:

Start med at riste mandlerne i ovnen ved 175 gr. i ca. 15 min. Hak dem derefter til der stadig er lidt bid i dem. De må ikke være malet til mel, men groft hakket. Hak nu abrikoserne og dadlerne med en god stor kniv, på et skærebrædt. Hak de tørrede frugter så massen hænger sammen. Kom nu de hakkede abrikoser og dadler op i en skål, sammen med de hakkede mandler. Nu hakkes chokoladen mellemgroft og kommes i massen. Bland det hele. Smelt nu kokosolien ( og evt. gurkemejen) forsigtigt i en kasserolle og hæld olien oven i massen. Hvis du ønsker optimal effekt fra gurkemejen, er det en god idé at varme den op sammen med kokosolien. Tilsæt nu fintrevet ingefær, (gurkemeje), chiliflager, peber, citronsaft og -skal og salt. Bland/ælt det hele med hænderne.

Beklæd en mindre form (Min var 18 gange 12 cm.) med bagepapir og fordel massen i formen. Pres den helt ud i kanterne og glat den på overfladen. Stil nu formen i fryseren i 1 times tid.

Smelt nu 75-100 g. mørk 85% chokolade forsigtigt over et vandbad. Tag formen ud af fryseren og løft massen op på et skærebræt. Skær nu massen ud som du ønsker. Jeg fik 16 barer af denne portion.

Nu dyppede jeg barerne i den smeltede chokolade og dryssede en blanding af chiliflager, gurkemeje og uraffineret salt på toppen.

Det er vigtigt at du kommer massen i fryseren før du skærer den. Det er meget nemmere at skære stykkerne pænt ud og chokoladen størkner også meget hurtigere når de er kolde.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.