Abrikos konfekt med ingefær, gurkemeje og chili - Mad med glød

Abrikos konfekt med ingefær, gurkemeje og chili

Disse lækre barer udviklede jeg opskriften på til et kursusforløb i madlavning med plantebaserede råvarer. De indeholder udelukkende gode og nærende råvarer. Mange af dem med antiinflammatorisk effekt.

Abrikoserne indeholder bla. en del jern. Mandlerne indeholder en del af de gode monoumættede fedtsyrer, calcium og magnesium. Der er masser af smag fra abrikoserne og smagen har fået et twist fra citronskal, chili, gurkemeje, ingefær, peber og uraffineret salt. Det er sikkert en lidt anderledes smagskombination for de fleste, men den er super lækker og raffineret.

Prøv dem når du bliver lækkersulten efter noget godt fra den søde kategori.

Til 16 barer

Ingredienser:

175 g abrikoser (usvovlede)

75 g. mandler (ristet i ovnen)

50 g. bløde dadler uden sten

50 g. mørk 85 % chokolade + 75-100g til at smelte og dyppe barerne i

2 spsk. smeltet kokosolie

1-2 spsk. citronsaft

Fintrevet citronskal af 1/2 -1 citron

1-2 spsk. fintrevet frisk ingefær

1 spsk. fintrevet frisk gurkemeje

1/3 tsk. friskkværnet sort peber (for at optimere gurkemejens effekt)

1/2-1 tsk. chiliflager + nogle til at drysse på toppen

1/4 tsk. uraffineret salt

Lidt gurkemejepulver til at drysse på toppen af konfekten.

Fremgangsmåde:

Start med at riste mandlerne i ovnen ved 175 gr. i ca. 15 min. Hak dem derefter til der stadig er lidt bid i dem. De må ikke være malet til mel, men groft hakket. Hak nu abrikoserne og dadlerne med en god stor kniv, på et skærebrædt. Hak de tørrede frugter så massen hænger sammen. Kom nu de hakkede abrikoser og dadler op i en skål, sammen med de hakkede mandler. Nu hakkes chokoladen mellemgroft og kommes i massen. Bland det hele. Smelt nu kokosolien ( og evt. gurkemejen) forsigtigt i en kasserolle og hæld olien oven i massen. Hvis du ønsker optimal effekt fra gurkemejen, er det en god idé at varme den op sammen med kokosolien. Tilsæt nu fintrevet ingefær, (gurkemeje), chiliflager, peber, citronsaft og -skal og salt. Bland/ælt det hele med hænderne.

Beklæd en mindre form (Min var 18 gange 12 cm.) med bagepapir og fordel massen i formen. Pres den helt ud i kanterne og glat den på overfladen. Stil nu formen i fryseren i et par timer.

Smelt nu 75-100 g. mørk 85% chokolade forsigtigt over et vandbad. Tag formen ud af fryseren og løft massen op på et skærebræt. Skær nu massen ud som du ønsker. Jeg fik 16 barer af denne portion.

Nu dyppede jeg barerne i den smeltede chokolade og dryssede en blanding af chiliflager, gurkemeje og uraffineret salt på toppen.

Det er vigtigt at du kommer massen i fryseren før du skærer den. Det er meget nemmere at skære stykkerne pænt ud og chokoladen størkner også meget hurtigere når de er kolde.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Abrikos konfekt med ingefær, gurkemeje og chili

  1. De her chokoladebarer eller snacks er seriøst noget af det bedste jeg har lavet. Man bliver jo dybt afhængig når man først har sat tænderne i en. Skyndte mig at komme dem i fryseren, men nu er der kun 2 tilbage. Så må vist i gang igen. Skal dog også prøve nogle af dine andre snacks😍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.