Leve-postej (Vegansk version af leverpostej)

Hvad gør man hvis man pludselig får lyst til smagen af leverpostej, men ikke ønsker at spise kød. Hvis man er mig, så stikker man hovedet ind i køleskabet og finder de råvarer frem som jeg kan fornemme passer ind.

Da jeg var “madmor” i en vuggestue, lavede jeg sommetider sådan en pandestegt kyllingeleverpotej og det var liiiige den smag jeg fik lyst til.

Jeg lavede postejen efter samme fremgangsmåde som kyllingeleverpostejen. Og jeg er vild med den. Den minder godt nok lidt om den Julepostej, jeg også har liggende herinde, men denne her er nemmere og lidt anderledes i smagen.

Spis den på et stykke rugbrød med agurk, el. syltet rødbede el. syltet agurk. Eller lav dine madder til smørrebrød, som er blevet kræset lidt ekstra for.

På billedet er Leve-postejen serveret ovenpå to stykker rugbrød med vårsalat. Den ene er med en rød kraut og stegte markchampignon.. Den anden med syltede agurker og stegte markchampignon.

Ingredienser:

200 g. tofu (neutral)

100 g. markchampignon + nogle til at stege til at komme ovenpå

100 g. rødløg

75 g. æble (groft revet)

3 spsk. olivenolie (koldpresset Jomfru olie)

4 spsk. usødet plantemælk

4 spsk. Smørbar

1 tsk. stødt allehånde

1/2 tsk. stødt muskatnød

2 spsk. tamari

uraffineret salt ( smag selv til)

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær tofuen i mindre tern. Rens rødløget og skær det i små tern. Rens markchampignonerne og skær dem i skiver. Skyl æblet og fjern kernehuset. Riv 75 g. af æblet (groft) med skræl. Varm olien op på en pande. Tilsæt rødløg, allehånde og muskatnød. Svits til rødløgsternene er blevet klare. Tilsæt nu de skiveskårede markchampignon og tofuternene. Svits til svampene har smidt væsken. (Det er vigtigt at svampene bliver stegt så vandet steges fra, da potejen ellers sikkert bliver ret smattet.)Tilsæt nu tamari, salt og friskkværnet peber. Svits et par minutter mere. Nu tilsættes revet æble og der svitses et par minutter. Rør i det hele flere gange undervejs.

Nu kommes det hele i en foodprocessor eller blendes med en stavblender i et blenderglas. Blend massen og tilfør plantemælk (usødet) og Smørbar. Blend lidt igen og smag postejen til med salt, peber, allehånde og fintrevet muskatnød. Du kan selv bestemme om postejen skal have en smule struktur eller om den skal blendes helt smoothe. Prøv dig lidt frem.

Nu er postejen klar til at blive spist.

Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om postejen, hvis du prøver den.

 

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Leve-postej (Vegansk version af leverpostej)

  1. Kære Mette,
    Jeg har netop afprøvet denne opskrift -og mand! den er fantastisk 👌 Det er min første gang med tofu og jeg er positivt overrasket 😉 Jeg glæder mig til at serverer den for min datter imorgen, når hun kommer. Ps) jeg er hverken vegetar elker veganer, elsker bare grøn mad 💚

    1. Tusind tak for din tilbagemelding. Hvor er det dejligt at du kan li`den. Jeg er også selv vild med den. Mens de andre i familien har fået leverpostej, har jeg med nydt mine madder med Levepostej og saurkraut.
      🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.