Ananas-kokos is

Èn af mine yndlingsis da jeg var barn, var en ananasis. Den smagte meget mere af ananas end denne her. Jeg er sikker på at den var tilsat ananasaroma. Jeg har lavet isen uden aroma, så derfor har jeg ikke kunnet ramme smagen helt, men den smager rigtig dejligt alligevel.

Isen er lavet af ananas fra dåse. En økologisk version, som er uden tilsat sukker. Der er også kokosmælk, cashewnødder, ananassaft, ingefær, vanille og lidt ahornsirup i. Nå ja og en smule gurkemeje. Det var nu mest for farvens skyld. Ellers var den blevet en smule fesen i farven.

Efter indfrysning er den overtrukket med 85% mørk chokolade og vendt i kakaonibs. Ikke så ringe.

Til 6 is er der brugt:

Ingredienser:

275 g. ananas fra dåse (økologisk uden sukker)

200 g. kokosmælk

50 g. cashewnødder

1/2 dl. ananas saft

10 g. frisk ingefær

2-3 spsk. ahornsirup

1/2 tsk. ren vanillepulver

1/2 -1 tsk. gurkemeje pulver

Fremgangsmåde:

Start med at sætte cashewnødderne i blød natten over i koldt vand, eller overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i en times tid. Hæld vandet fra før du bruger dem. De 50 g. er vægten før de er sat i blød.

Åben dåsen med ananas og hæld indholdet over i en sigte der står i en skål. Gem saften. Kom 275 g. ananas i blenderen + resten af ingredienserne. Smag på massen og tilsæt evt. lidt mere ahornsirup.

Hæld nu massen op i 6 isforme. Jeg har nogle rustfrie stålforme. I dem passer mængden lige til 6 forme + lidt til at smage på.

Kom nu isene i fryseren og lad dem stå til du er sikker på at de er gennemfrosne. Det tager nogle timer. Hvis du vil være på den sikre side, kan du lave dem om aftenen. Så er de med sikkerhed gennemfrosne dagen efter.

Overtræk:

Smelt ca. 75 g. 85% mørk chokolade forsigtigt over et vandbad. Tag isene ud af formene og dyp dem i den smeltede chokolade. Hvis du vil have noget mere knas oven på chokoladen skal du have det klar med det samme, da chokoladen stivner lige så snart den er kommet på isen. Jeg dryssede kakaonibs på. Du kan evt. komme finthakkede nødder eller mandler på istedet for eller bare nøjes med chokoladen.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Ananas-kokos is

 1. Hvad skal man med saften, det synes jeg ikke jeg kan se nogle steder, kun at man skal gemme den 😊 de lyder virkelig lækre!!!

  1. Hej Rikke!
   1/2 dl. af ananas saften skal i isen. Resten kan du bruge til det du har lyst til. Bland det evt. med vand og kom isterninger i.

   Vh
   Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.