Havregrynscookies med koldskålsis

Jeg fik ideen til denne is-cookie da jeg skulle til at lave koldskål i går. Meningen var at jeg ville lave nogle større kammerjunkere og lave en koldskålslignende is som mellemlag. Da jeg ofte bruger ristede havregryn til at komme oven på min koldskål, tænkte jeg at det ville passe fint med en slags havregrynskammerjunkere.

Nyd dem på en dejlig varm dag.

Til 6 is cookies

Havregrynscookies:

Ingredienser:

12-13 stk.

125 g. grove havregryn

100 g. kokosolie

100 g. bløde dadler (uden sten)

30 g. hakkede mandler

0,75 dl. mandelmælk

1/2 dl. sorghummel (du kan godt bruge andre slags mel. Feks. kikærtemel el. speltmel)

1 spsk. loppefrøskaller (øko)

1 tsk. stødt kardemomme

1 1/2 tsk. bagepulver (Vinstensbagepuler hvis det skal være glutenfrit)

1/2 tsk. vanillepulver

Fintrevet citronskal af 1/2 citron

1/4 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Smelt kokosolien forsigtigt og bland det med mandelmælk og loppefrøskaller. Kom nu dadler kokosolie, mandelmælk og loppefrøskaller i en foodprocessor og kør til massen er ensartet. Kom nu de tørre ingredienser: havregryn, sorghum mel, hakkede mandler, bagepulver, kardemomme, vanille og salt i en skål for sig og bland det godt. Bland de tørre ingredienser med de våde. Ælt det hele sammen og lav små kugler af dejen på ca. 30 g. stykket. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel dejkuglerne på pladen. Nu trykkes kuglerne forsigtigt flade. Bag dem ved 175 gr. i ca. 15 min. til de er gyldne i kanterne. Læg dem på en rist for at køle af.

 

Koldskåls is:

Ingredienser:

75g. cashewnødder

2 dl. mandelmælk

3-4 spsk. citronsaft

3 spsk. ahornsirup

fintrevet skal af 1/2 citron

1/2 tsk. ren vanillepulver (uden sukker)

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i vand natten over eller i kogende vand en times tid før du skal lave isen. Hæld nu vandet fra og kom de udblødte cashewnødder i en blender. Tilsæt de andre ingredienser og blend til massen er helt glat og uden klumper. Smag evt. til med citronsaft og  -skal, vanille og ahornsirup. Find en form på ca. 16 gange 22cm. og beklæd den med bagepapir. Hæld nu ismassen op i formen og læg låg på. Kom den i fryseren i en til to timer.

Tag nu formen op fra fryseren og løft den frosne ismasse op på et skærebræt. Brug en rund form der er lidt mindre end størrelsen på dine cookies. Stik nu 6 runde flade is ud til at lægge imellem dine cookies.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.