Brownie med sorte bønner

Når nu der stod en bakke jordbær på køkkenbordet og jeg havde inviteret nogle veninder i aftes, så blev jeg da nødt til at bage en brownie. Jeg har faktisk en anden brownie med sorte bønner og mandler på bloggen, men pyt med det. Jeg har gået med en idé som skulle prøves af og denne opskrift er helt anderledes. Jeg fik feks. lyst til at tilsætte avocado og peanutbutter også, for at smage hvordan det blev. Jeg synes resultatet er blev ret lækkert. Kagen er let svampet og smager skønt.

Den skal meget gerne spises sammen med nogle friske lækre bær eller noget melon af en slags. Et stykke vanilleis eller en frisk sorbet vil også være et rigtig godt match.

Den er super nem at lave og hvem kan ikke lide det.

Brug en form på ca. 20 gange 20cm.

Til ca. 16 stykker brownie.

Ingredienser:

250 g. kogte sorte bønner

100 g. chrunchy peanutbutter

75 g. avocado (vægt uden sten og skal)

75 g. ahornsirup

75 g. groft hakket mørk chokolade 85% (+25 g. til at komme ovenpå)

60 g. bløde dadler

50 g. mandelmel

25 g. kakao

1 tsk. vinstensbagepulver

1/2 tsk. vanillepulver

1/3 tsk. uraffineret salt

En lille håndfuld hakkede mandler

evt. lidt kakaonibs til at drysse ovenpå kagen

Fremgangsmåde:

Kom de kogte sorte bønner, dadler, ahornsirup, avocado, mandelmel, peanutbutter, kakao, vanillepulver, bagepulver og salt i en blender. Kør til massen er blendet helt fin. Hak chokoladen lidt groft. Bland de 75 g. chokolade i dejen med en dejskraber eller en ske. Kom nu dejen i en form der er smurt eller beklædt med bagepapir. Fordel de 25 g. hakket chokolade på toppen af kagen sammen med en lille håndfuld hakkede mandler. Bag nu kagen ved 160 grader varmluft i ca. 25 min.

Den skal virke lidt ubagt, når den tages ud af ovnen.

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Brownie med sorte bønner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.