Nicecream med vandmelon, jordbær og lime

Det fantastiske sommervejr, her i slutningen af maj, er årsagen til at jeg poster lige rigeligt med is opskrifter. Man skulle næsten tro at vi levede af is og desserter. Det er ikke tilfældet, vil jeg bare lige berolige de eventuelt bekymrede læsere med.

Ideen til isen her blev til, da jeg havde en lidt kedelig vandmelon liggende. Det tror jeg at de fleste kender. Man er kommet hjem med en vandmelon og glæder sig til at sætte tænderne i et sødt og saftigt stykke. I stedet bliver man noget så skuffet, over en enten melet eller bare kedelig melon. Det er så meget øv……. Sådan en øv melon, havde jeg fået fingrene i. Og jeg smider selvfølgelig ikke ud. I stedet ville jeg så prøve at lave is med den lidt kedelige sag.

Jeg tilføjede lidt jordbær, noget kokosmælk, limesaft og -skal og en smule ahornsirup. Isen blev rigtig dejlig frisk. Du får den eksakte opskrift på hvad jeg tilsatte. Du skal bare vide at sødmen i melonerne varierer fra melon til melon. Derfor skal du selv smage den til. Måske behøver den ikke ahornsirup, hvis din melon er meget sød. Eller måske skal der mere eller mindre lime i. Smag dig frem.

Jeg lavede isen på min foodprocessor. Den har jeg de bedste erfaringer med i forhold til at lave nicecream. Hvis jeg bruger min blender bliver det til softice istedet og kan ikke kugles op. Det er mine erfaringer, måske fungerer det anerledes for dig.

Jeg severede isen sammen med noget daddel/peanutbutter sauce og nogle kakaonibs og så lidt skovjordbærblomster og mynte som pynt. Det kan naturligvis spises og smager også dejligt til.

Til 4 personer:

Ingredienser:

600 g. vandmelon (vægt uden skræl) (frosset)

100 g. jordbær (frosne)

1 1/2 dl. kokosmælk

3 spsk. limesaft

Fintrevet skal af 1 lime

2 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde:

Skær skrællen af et stykke vandmelon. Skær kødet i mindre firkanter og kom dem i en beholder der kan tåle at komme i fryseren. Gør det dagen før du vil lave isen, så du er sikker på at melonstykkerne er frosne når du skal bruge dem. De tager nok et par timer at fryse dem ind.

Når du skal lave isen tager du de frosne vandmelonstykker og de frosne jordbær og kommer dem i foodprocessoren. Kør nu til det hele er blevet smuldret. Det kan være at du skal skrabe massen ned fra siderne ind imellen. Tilsæt nu kokosmælken og limesaft og -skal og kør igen. Du skal blive ved med at køre til isen har samlet sig og er til at lave kugler af.

Du kan servere den dejligt friske is sammen med et stykke brownie eller som jeg har gjort på billedet. Noget daddel/peanutbutter sauce og kakaonibs. Det vil også være lækkert med lidt daddelsirup og hakket chokolade ovenpå.

Velbekomme!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.