Donuts m/kakao og appelsin

Det er egentlig sjældent at jeg spiser donuts. Nok mest fordi jeg ikke er så vild med de vildt søde og fede variationer, som jeg er stødt på. Jeg har selv bagt dem et par gange og så har jeg jo selv kunnet bestemme hvad der skulle bruges af ingredienser. Men det er helt sikkert ikke sådan rigtige donuts. Det er bare donut forme jeg har brugt. Og jeg synes det er nogle smukke kager, der kommer ud af det. Derfor har jeg lavet en opskrift her, hvor jeg har brugt donutformene.

I denne opskrift har jeg brugt dadler som sødemiddel i dejen. Og så har jeg brugt ahornsirup i toppingen. Jeg tilsatte også æterisk appelsinolie og revet appelsinskal til chokoladetoppingen. Derfor er det smagen af appelsin, dine smagsløg møder som det første. Du kan godt nøjes med at bruge fintrevet appelsinskal i stedet for æterisk appelsinolie i chokoladetoppingen, men du får ikke den samme intense appelsinsmag så.

Til 6 donuts:

100 g. bløde dadler (vægt uden sten)

1 1/2 dl. havremel

1 dl.sorghummel

1/2 dl. appelsinsaft

2 dl. mandelmælk el. anden plantedrik

3 spsk. kakao

25 g. mandler, grofthakkede + lidt til at toppe med

2 spsk. chiafrø

1 1/2 tsk. bagepulver (vinstensbagepulver hvis de skal være glutenfri)

1/4 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Smør en donutform (til 6 donuts ) med kokosolie. Fjern nu stenene fra dadlerne. Bland derefter de tørre ingredienser grundigt sammen (havremel, sorghummel, kakao, chiafrø, grofthakkede mandler, salt og bagepulver) i en skål. Blend nu de udstenede dadler med plantemælken og appelsinsaften, til det bliver en ensartet masse. Nu tilsættes de tørre ingredienser til daddel/ plantemælk/appelsinsaft. Blend til dejen er ensartet og glat. Fordel nu dejen i de 6 donutforme. Bag dem ved 170 gr. varmluft i 20-25 min. Mærk med en spids kniv om de er gennembagte. Når de er færdigbagte tages de ud af formene og lægges på en rist, til afkøling.

Nu laves toppingen.

Topping:

2 spsk. kakao

2 spsk. kokosolie

2 spsk. ahornsirup

fintrevet skal af 1/2 appelsin

2-3 dråber æterisk appelsinolie (Kan undlades men det giver en dejlig intens smag og duft af appelsin)

lidt finthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Kom kakao, kokosolie og ahornsirup i en lille kasserolle. Varm forsigtigt op mens der røres. Når massen er ensartet og glat og minder om smeltet chokolade fordeles den på toppen af kagerne. Nu drysses lidt finthakkede mandler over chokoladen og der drysses fintrevet appelsinskal over.

Nyd en lækker varm donut sammen med en kop te eller kaffe.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.