Julekonfekt med figner, hasselnødder og julekryddderier

Disse små lækkerbiskner er den første slags julekonfekt jeg laver i år. De indeholder nogle af de krydderier der hører julen til. Og så er de overtrukket med en 85 % mørk chokolade og drysset med finthakkede hasselnødder og appelsinskal der er skåret med et julienne jern. De knaser dejligt når man tygger på dem og smagen har et strejf af Jul over sig, fra kanel, kardemomme og appelsin.

Ingredienser:

150 g. tørrede figner

75 g. tørrede, usvovlede abrikoser

170 g. hasselnødder (ristede i ovnen) (150 g til massen og 20 g. til at pynte med på toppen)

3-4 spsk. appelsinsaft

1 spsk. kokosolie

Fintrevet skal af 1 appelsin

1 1/2 tsk. ceylon kanel

1 1/2 tsk. stødt kardemomme

1/2 tsk. vanillepulver

1/4 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 160 gr. varmluft i ca. 15 min. til skallen sprækker og de begynder at få en smule farve. Lad dem køle af og kom dem nu over på et rent viskestykke. Fold enderne af viskesykket ind over hasselnødderne og massér skallerne af. Tag nu 150 g af de afskallede hasselnødder og kom dem i en foodprocessor. Klip stilken af fignerne og hak dem groft. Hak ligeledes abrikoserne groft. Kom nu figner og abrikoser op i foodprocessoren til hasselnødderne. Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser og kør til massen er sammenhængende og kan rulles til små barer. Du bestemmer selv hvor groft eller fint du vil have dejen. Jeg kan godt lide at der er en smule bid og at der er små stykker i.

Rul og form nu de små barer. Jeg lavede dem på ca. 18 g. stykket og lagde dem på et stykke bagepapir. Stil dem koldt en times tid før de skal overtrækkes med chokoladen. På denne måde størkner chokoladen hurtigere.

Overtræk:

125 g. mørk chokolade 85 %

20 g. ristede afskallede hasselnødder

1/2-1 appelsin (skallen af den )

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Hak de ristede hasselnødder fint. Skær fine små strimler af appelsinen med et juliennejern. Nu dyppes barerne i den smeltede chokolade og lægges på bagepapiret. Drys en smule af de finthakkede hasselnødder på toppen og et par strimler appelsinskal på hver bar.  Hvis barerne er kolde før de overtrækkes, bliver chokoladen hurtigt hård. Derfor er det en god idé at drysse med nødder og appelsinskal med det samme efter at de er blevet overtrukket med chokoladen.

Barerne skal opbevares på køl. De er fryseegnede.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Julekonfekt med figner, hasselnødder og julekryddderier

  1. uhhh! WOAW! Dether er sindsygt godt. Har lige lavet kuglerne og puttet på køl. Allerede uden chokoladeovertræk smager det for vildt. Jeg kan ikke vente til de er færdige.
    Virkelig go smag!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.