Kokoskarameller med chokolade overtræk

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele denne opskrift på kokoskarameller. Jeg ved godt at det er for sent at skulle til at prøve opskriften inden Jul, men pyt med det. Så ligger den sikkert og godt herinde, så du kan finde den frem når tiden er til at prøve. Jeg har længe gået og tænkt på at jeg skulle prøve at lave karameller uden animalske ingredienser. Da der dukkede en traditionel opskrift på karameller frem i en reklame, blev jeg mindet om at jeg skulle prøve at lave den alternative version. Jeg har simpelthen bare skiftet fløde ud med kokosmælk, smør er skiftet ud med kokosolie og mængden er reduceret en smule, det hvide sukker er skiftet ud med kokossukker og de to slags flydende sukker er skiftet ud med rismaltsirup. Og resultatet er blevet så lækkert.

Jeg har overtrukket dem med chokolade. Nogle af dem med ren 85% mørk chokolade og nogle med chokolade med æterisk pebermynteolie i. Desuden er de toppet med forskelligt drys. Mmmmmm……

Ingredienser:

80 g. kokosolie (en koldpresset kokosolie med kokossmag)

2 dl. kokosmælk (jeg brugte en økologisk version fra ØGO)

3 dl. kokossukker

1 dl. rismaltsirup

1/4 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Beklæd et lille fad på ca. 20 gange 20 cm. med bagepapir og pensel den med lidt kokosolie. Kom alle ingredienserne op i en gryde. Varm massen op mens du rører i den. Den skal småkoge i et godt stykke tid. Rør jævnligt i massen. Det tager 15-20 min så skulle massen være klar. Du kan med fordel bruge et bagetermometer, da massen skal helt op på ca. 125 gr. før den er klar. Hvis du ikke har et termometer, kan du have et glas med koldt vand stående og så kan du tage en lille klat fra massen og komme i det kolde vand. Hvis massen er klar vil den stivne når den kommer i vandet. Hvis ikke vil den bare fordele sig sig vandet. Når massen er klar, skal den hældes i formen.

Stil nu formen i køleskabet og lad den stå i et par timer, til karamelmassen er helt hård. Løft nu massen ud med bagepapiret og læg den på et skærebræt. Skær nu karamellerne ud i den størrelse du synes de skal være.

Overtræk:

Ingredienser:

150 g. 85% mørk chokolade

5 dråber pebermynteolie

30 g. mandler

1 tsk. olivenolie

Lidt uraffineret salt

Kokosmel

Fremgangsmåde:

Rist mandlerne på en pande, til de er blevt gyldne. Tilsæt nu 1 tsk. olivenolie og rør grundigt i mandlerne til olien er blevet fordelt. Drys nu en smule uraffineret salt ud over mandlerne og rør i dem med en grydeske. Lad dem køle af og hak dem fint. Gør nu klar til at have et sted hvor karamellerne skal ligge. Brug evt. et stykke bagepapir. Hav en skål med de hakkede mandler stående klar. Og evt. en skål med kokos. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad eller brug en chokoladesmelter. Dyp nu karamellerne i chokoladen og læg dem på bagepapiret. Drys nu med de hakkede ristede mandler. Hvis du kan lide pebermynte kan du komme pebermyntedråber i resten af chokoladen og dyppe resten i pebermyntechokoladen. For at markere hvilke af karamellerne der er med pebermyntesmag kan du bruge kokosmel oven på dem. (Du kan også vælge at komme appelsinolie i chokoladen i stedet for pebermynteolie og så drysse lidt appelsinskal oven på.)

Sttil nu de færdige karameller i køleskabet indtil chokoladen er helt hærdet. Nu kan du opbevare dem i en box i køleskabet. Da de er ret bløde hvis de serveres varme, anbefaler jeg at de skal serveres lige fra køleskabet. Og så har jeg lige et “Klog af skade tips” Lad være med at lægge karamellerne på madpakkepapir. De klistrer fuldstændig fast på papiret. Og det er ikke sjovt 😉

 

Rigtig god fornøjelse!!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.