Brombærkage

Jeg synes at der har været vildt mange brombær de sidste par år. I år er der atter vildt mange. De vilde brombær modner et par uger før dem vi har i vores have. Derfor bliver brombærsæsonen meget lang. Et af de steder hvor jeg ofte går tur med hunden vokser der brombær. Disse buske står et optimalt sted i forhold til at få meget sol i løbet af dagen. Lige nu er de første, største og lækreste bær modne. Så er det bare med at være der til tiden og plukke. Jeg tager en lille portion med mig dagligt. På denne måde bliver det ikke så uoverskueligt. I brombærsæsonen laver jeg mange forskellige ting med de lækre bær og fryser resten. Dem i fryseren bliver så brugt indimellem. Men lysten til brombærrene er størst, når de er i sæson.

Én af de ting vi skal have med brombær er brombærkage. Du kan naturligvis lave kagen med andre egnede bær også. Jeg har brugt denne opskrift til kagen her.

Ingredienser: (til en springform på 22 cm. i diameter )

150 g hvedemel el. speltmel

75 g groft hvedemel el. groft speltmel

125 g rørsukker

150 g smør(bar)

1,5 dl sojamælk el anden plantemælk

2 spsk æbleeddike

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1/2 tsk ren vanillepulver (kan undlades)

1/3 tsk uraffineret salt

250 g brombær +lidt ekstra friske bær til topping

fintrevet skal af 1 citron til topping

lidt flormelis til topping

Fremgangsmåde:

Start med at smelte 150 g Smørbar forsigtigt i en lille gryde. Hæld derefter sojamælk og æbleeddike op i gryden og lad det stå mens du blander resten af ingredienserne i en skål. Smør nu en springform med Smørbar og drys mel i formen så den er klar til at der skal dej i den. Bland nu mel, sukker, ren vanille, natron, bagepulver og uraffineret salt. Sigt meget gerne melet før du blander de tørre ingredienser. Rør nu de tørre ingredienser grundigt sammen. Bland derefter de våde ingredienser med de tørre lidt af gangen. Rør med en grydeske til dejen er uden klumper. Hæld nu dejen over i den smurte springform. Fordel bærrene ud over hele overfladen af kagen. Bag nu kagen ved 160 gr. varmluft i 45-50 min. Mærk forsigtigt på midten af kagen om den føles fast og færdigbagt. Hvis ikke skal du give den lidt mere. Da ovne bager lidt forskelligt er det vigtigt at du mærker efter selv om den er helt færdigbagt før du tager den ud af ovnen. Tag nu den yderste ring af springformen og lad kagen køle af på en rist. Når den er kølet af kan du drysse lidt flormelis ud over kagen og evt. rive lidt citronskal hen over til sidst. Det er meget dekorativt at servere kagen med nogle friske brombær på toppen. Servér desuden evt. med lidt is eller lidt sojaflødeskum.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.