Om mig

Ildsjæl når det gælder plantebaseret mad og økologi. Jeg ønsker at være med til at inspirere til at passe på os selv, hinanden og den jord vi lever på. Jeg håber på at så mange som muligt vil få glæde af de opskrifter jeg lægger på bloggen. Jeg hygger mig med at lave maden og en stor del af de opskrifter jeg deler, har jeg eksperimenteret mig frem til. Det er lidt lige som at male et billede. En måde at bruge min kreativitet på. Jeg bruger næsten udelukkende økologiske eller biodynamiske råvarer i mine opskrifter. Og helst råvarer i sæson. Råvarer spækket med vitalitet.

Jeg spiser vegetarisk og næsten kun plantebaserede råvarer, da jeg vil gøre mit for ikke at drive rovdrift på ressourcerne, på den jord vi lever på og da jeg ikke kan forsvare den måde dyrene bliver behandlet på.

Mit fokus er glæden ved og lysten til at spise plantebaserede råvarer. Der findes et overflod af lækre, vitale, farverige og  velsmagende, plantebaserede fødevarer, som vi sagtens kan få opfyldt vores næringsbehov fra. Vi skal bare sætte os ind i hvor de forskellige næringsstoffer kan findes.

Jeg er uddannet kostvejleder på Hover Sundhedshøjskole i 1996. Har beskæftiget mig med mad og økologi i ca 25 år. Jeg har lavet alt muligt forskelligt madrelateret, fra at arbejde i en helsekost, i restauranter, i køkkenet på 2 højskoler, som madmor i forskellige daginstitutioner, som underviser i madlavning på daghøjskoler og aftenskoler, undervisning af dagplejere i mad til små børn, projektmedarbejder på Økologisk Cafe´, projektmedarbejder hvor jeg arrangerede udelivskurser for pædagoger og pædagogmedhjælpere i Århus Kommune og meget andet. Altid med økologien og maden, som mit omdrejningspunkt.

Jeg er medforfatter til bogen “Mad der gør glad” fra forlaget Grenen, sammen med Mette Glargård (initiativtager) Maria Engbjerg, Luna Krause, Annette Saron og Susanne Vang Søgård. Hele overskuddet fra bogen går til Julemærkefonden.

Fra oktober 2015-april 2016 varetog jeg den praktiske undervisning i madlavning, på et 6 måneders udrensnings og revitaliseringsforløb i samarbejde med Karsten Munk og Helle Kofoed.

I fritiden nyder jeg at være sammen med familie og venner og hele foråret, sommeren og efteråret nyder jeg vores have.  Jeg graver, luger, sår, høster, smager og nyder. Jeg ligger i hængekøjen, sidder i solen og drikker kaffe/te, alene, eller sammen med familien eller vennerne. Og så går jeg masser af ture i naturen. Ud over markerne, ved stranden og i skoven, sammen med vores hund. På disse ture finder jeg ofte planter, frugter og bær.

Velkommen til mit madunivers. Håber du vil blive inspireret!!!

 

På min Instagramprofil kan du finde en del inspiration. Min profil er @madmedgloed

Hvis du ønsker at samarbejde med mig kan jeg kontaktes på anettehoeg@gmail.com eller på mobilnr. 51372556.

Anette Hoeg Nielsen