Mandelmuffins m/citron, birkes og avocado/kakaotopping - Mad med glød

Mandelmuffins m/citron, birkes og avocado/kakaotopping

Her er opskriften på muffins med mandelmel, birkes og masser af dejlig frisk citronsaft og -skal. Som topping er der bl.a. brugt avocado, kakao og citronsaft. Alt sammen råvarer jeg er vild med. De små velsmagende, knasende birkes. Den grønne, bløde, milde avocado, som indeholder en del E vitamin og gode monoumættede fedtsyrer. Den friske citronsaft og -skal, der bl.a. indeholder C vitamin. De milde gode mandler med en del monoumættede fedtsyrer. Vi skal helst have en nogenlunde ligelig fordeling af mættede, monoumættede og flerumættede fedtsyrer. I disse muffins er der også en del mættede fedtsyrer fra kokosmælken og kokosolien. De er sødet med ahornsirup. Her følger opskriften:

3 æg

100 g kokosmælk (smeltes)

50 g kokosolie (smeltes)

100 g mandelmel ( fintmalede mandler)

25 g birkes

25 g ahornsirup

3 spsk citronsaft

Fintrevet skal fra 1 citron

1 tsk bagepulver ( vinstensbagepulver hvis du skal undgå gluten)

1/2 tsk vanillepulver

Pisk de 3 æg, det smeltede kokosolie og -mælk, ahornsirup, citronsaft og – skal grundigt. Bland de tørre ingredienser, mandelmel, birkes, bagepulver og vanille. Vend de tørre ingredienser i æggeblandingen. Hæld dejen i muffinforme. (Jeg fik 9 muffins ud af denne portion.) Bages ved 160 gr. i ca 25 min. (Hold selv øje med hvornår de har fået nok. Der er stor forskel på ovne)

Avocadotopping:

1 1/2 avocado

3 spsk ahornsirup

3 spsk citronsaft

3 spsk smeltet kokosolie

3 spsk kakaopulver

Alle ingredienser blendes grundigt, til massen er glat og ensartet. Kommes i en sprøjtepose og fordeles over de 9 muffins. Pyntes evt. med lidt fintrevet citronskal.

Velbekomme!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar