Spinat/fetatærte med grov, sprød bund - Mad med glød

Spinat/fetatærte med grov, sprød bund

En spinat/fetatærte er altid et hit i min familie. Alle er vilde med den. Her er op skriften på en version med en lækker grov bund.

Bund:

200 g fuldkornsspeltmel

50 g rugflager

25 g birkes

75 g smør

1/2 dl olievenolie

1/2 dl koldt vand

1 tsk salt

Bland alle ingredienser og ælt til dejen er sammenhængende. Da der er så meget grovmel i dejen er den meget svær at rulle ud. Jeg plejer at trykke den ud i tærteformen. (28 cm i diameter) Prik med en gaffel og forbag tærtedejen i ca 10 min ved 200 gr , til overfladen er blevet let gylden. Nu er den klar til at fyldet kan kommes i.

Spinat/feta fyld:

500 g helbladet spinat (frost)

1 tsk friskrevet muskat

Salt og friskkværnet peber

175 g feta i tern

Kom den frosne spinat i en gryde. Tø den op ved middel varme. Smag til med salt, peber og muskatnød. Pres det overskydende vand ud af spinaten.

Æggemassen:

5 æg

200 g skyr

100 gr fløde

1 1/2 tsk gurkemeje

Salt og friskkværnet peber ( vær lidt varsom med salt da fetaen indeholder en del salt) Pisk all ingredienser sammen.

fordel spinaten over den forbagte bund. Fordel fetaen over spinaten. Hæld nu æggemassen over spinat/feta blandingen. Bag tærten ved 175 gr (varmluft) i ca 30 min. eller til den er let gylden i overfladen.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Spinat/fetatærte med grov, sprød bund

  1. Rigtig super lækker tærte. Især bunden skal have stor ros. Har lige serveret den til familie-julefrokost, lidt utraditionelt, men den gjorde lykke, mums. Jeg skiftede skyr og fløde ud med cremefraiche, men fulgte ellers opskriften til punkt og prikke, og den blev bare god … Præcis som den sku’ være. Dagen efter nød vi resterne kolde til frokost … og endnu engang mums.

  2. Rigtig super lækker tærte. Især bunden skal have stor ros. Har lige serveret den til familie-julefrokost, lidt utraditionelt, men den gjorde lykke, mums. Jeg skiftede skyr og fløde ud med cremefraiche, men fulgte ellers opskriften til punkt og prikke, og den blev bare god … Præcis som den sku’ være. Dagen efter nød vi resterne kolde til frokost … og endnu engang mums.

Skriv et svar