En spinat/fetatærte er altid et hit i min familie. Alle er vilde med den. Her er op skriften på en version med en lækker grov bund.
Bund:
200 g fuldkornsspeltmel
50 g rugflager
25 g birkes
75 g smør
1/2 dl olievenolie
1/2 dl koldt vand
1 tsk salt
Bland alle ingredienser og ælt til dejen er sammenhængende. Da der er så meget grovmel i dejen er den meget svær at rulle ud. Jeg plejer at trykke den ud i tærteformen. (28 cm i diameter) Prik med en gaffel og forbag tærtedejen i ca 10 min ved 200 gr , til overfladen er blevet let gylden. Nu er den klar til at fyldet kan kommes i.
Spinat/feta fyld:
500 g helbladet spinat (frost)
1 tsk friskrevet muskat
Salt og friskkværnet peber
175 g feta i tern
Kom den frosne spinat i en gryde. Tø den op ved middel varme. Smag til med salt, peber og muskatnød. Pres det overskydende vand ud af spinaten.
Æggemassen:
5 æg
200 g skyr
100 gr fløde
1 1/2 tsk gurkemeje
Salt og friskkværnet peber ( vær lidt varsom med salt da fetaen indeholder en del salt) Pisk all ingredienser sammen.
fordel spinaten over den forbagte bund. Fordel fetaen over spinaten. Hæld nu æggemassen over spinat/feta blandingen. Bag tærten ved 175 gr (varmluft) i ca 30 min. eller til den er let gylden i overfladen.
Rigtig super lækker tærte. Især bunden skal have stor ros. Har lige serveret den til familie-julefrokost, lidt utraditionelt, men den gjorde lykke, mums. Jeg skiftede skyr og fløde ud med cremefraiche, men fulgte ellers opskriften til punkt og prikke, og den blev bare god … Præcis som den sku’ være. Dagen efter nød vi resterne kolde til frokost … og endnu engang mums.
Rigtig super lækker tærte. Især bunden skal have stor ros. Har lige serveret den til familie-julefrokost, lidt utraditionelt, men den gjorde lykke, mums. Jeg skiftede skyr og fløde ud med cremefraiche, men fulgte ellers opskriften til punkt og prikke, og den blev bare god … Præcis som den sku’ være. Dagen efter nød vi resterne kolde til frokost … og endnu engang mums.
Hej Jette!
Det lyder dejligt. Tusind tak for feedback.
Kh
Anette