Skindstegt kulmule med esdragonmayo, kapers og blandet salat m/jordskokker og senneps/honningbagte porrer

Fiskemanden anbefalede mig at købe kulmule (filetter)idag. Og hvad skal man så lige lave med sådan en fætter. Ofte er det mest enkle det lækreste. Jeg fulgte hans råd om at stege filetterne på skindsiden til de var næsten gennemstegte. I smør og blot krydret med salt og friskkværnet peber. Der skal være godt med varme på, så skindet bliver lækkert sprødt. Til sidst vendes de og steges i ganske kort tid, på den anden side, efter der er slukket for varmen. Jeg serverede kulmulen med en øko mayonaise med esdragon og lidt sennep. Kapers ved siden af.

Salaten er en blandet salat med rød raddichio, tyndt skivede jordskokker, sennep/honningbagte porrer med hasselnødder.

Senneps/honningbagte porrer med hasselnødder:

200 g porrer

50 g hasselnødder ( groft hakkede)

2 spsk olivenolie

1 tsk dijonsennep

1 tsk honning

salt og friskkværnet peber

Rens porrerne og skær dem i skrå skiver. Rør olie, sennep, honning, salt og peber grundigt sammen. Bland marinaden med porreskiver og de hakkede hasselnødder. Bag blandingen i 10-15 min ved 200 gr. Lad det køle af.

Når porrerne er afkølede vendes de i salaten. Pynt evt med bredbladet persille og et par citronbåde.

Meget enkelt og lækkert. Velbekomme

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar