Jordskokkemuffins med hasselnødder, citronsaft og avocadotopping - Mad med glød

Jordskokkemuffins med hasselnødder, citronsaft og avocadotopping

Jeg har prøvet at lave muffins med jordskokker, hasselnødder og citron. Disse tre ting synes jeg smager rigtig dejligt sammen. I denne opskrift har jeg kun brugt fuldkornsspeltmel, for at få fibrene og de vitaminer og mineraler, der er i hele kornet fra spelten. Der er brugt en smule ahornsirup, som sødemiddel.

Disse muffins er naturligvis ikke så søde, som hvis der er tilsat sukker, men det er et spørgsmål om at vænne sine smagsløg til en ikke så sød smag. De smager mildt og nøddeagtigt. Den grønne avocadotopping er frisk og dejlig. Prøv dem og giv endelig et praj om hvad du synes om kagerne.

Her følger opskriften:

3 æg

3 spsk ahornsirup

200 g jordskokker (kogt og blendet)

50 g hasselnødder (groft hakket)

50 g kokosolie (smeltet) eller smør

150 g fuldkornsspeltmel

1 1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk vanillepulver

Fintrevet citronskal af 1 citron

Pisk æg og ahornsirup grundigt sammen. Tilsæt det smeltede, afkølede fedtstof og jordskokkepuréen.  Bland de tørre ingredienser. (Mel, bagepulver, vanillepulver, citronskal og hakkede hasselnødder) Vend forsigtigt de tørre ingredienser i dejen. Fordel dejen i muffinforme. Jeg fik 10 stk ud af denne portion. Bag dem ved 175 gr ( varmluft) i ca 25 min.

Avocado/citrontopping.

150 g avocado (blendet)

3 spsk citronsaft

3spsk kokosolie ( smeltet)

1-2 spsk ahornsirup

Rør alle ingredienser sammen og kom massen i en sprøjtepose. Fordel over de afkølede muffins. Pynt tilsidst med fintrevet citronskal.

Velbekomme og rigtig go påske!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar