Kikærtebrownie

Kagen her er et eksperiment. Jeg blev inspireret til at prøve at lave en kage med kikærter, da vi lavede en daddel/kikærte “nutella”, på det Økoløft kursus jeg er så heldig at deltage i. Jeg synes selv at den blev rigtig lækker. Og så er den super nem og hurtig at lave. Da vi prøvesmagte kagen herhjemme i går aftes, blev den serveret med en lækker økologisk plantebaseret vanilleis. Det smagte rigtig dejligt.  Det vil også være lækkert at servere noget hindbærcoulis eller frisk frugt til. Jeg er også sikker på at jordbær vil være rigtig lækkert som tilbehør og feks en blanding af soja flødeskum/vanille/citronskal el appelsinskal. (Opskriften og billedet er redigeret d. 1/2-2019.)

Ingredienser:

250 g kogte kikærter

200 g dadler (uden sten)

150 g mandler  (125 g. blendes til mandelmel + 25 g. der hakkes groft og kommes på toppen)

5 spsk kakao

4 spsk kokosolie (40 g.)

2 spsk. chiafrø

1 dl. mandelmælk eller anden plantedrik

1 dl friskpresset appelsinsaft

1 tsk. bagepulver (Brug et glutenfrit bagepulver, evt. vinstenspulver, hvis kagen skal være 100 % glutenfri.)

1 tsk. natron

1/2 tsk vanillepulver

1/3 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Sæt 125 g. kikærter i blød i rigeligt vand, dagen før de skal koges. Hæld iblødsætningsvandet fra og tilsæt nyt vand. Kog kikærterne i ca. 45 min. til de er møre. Du kan også bruge en dåse kogte kikærter. Hvis du gør det skal du hælde det vand fra som kikærterne ligger i.

Blend nu de 125 g. mandler til mel. Bland de tørre ingredienser i en skål. (mandelmel, kakao, chiafrø, bagepulver, natron, vanillepulver og salt )

Hvis der er sten i dine dadler skal du fjerne dem. Vægten er – sten. Smelt kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Pres saften fra en eller to appelsiner, til du har 1 dl.

Kom nu de kogte, afkølede kikærter i en foodprocessor sammen med dadlerne, den smeltede kokosolie og appelsinsaften. Blend til massen er helt findelt og ensartet. Nu tilsættes de tørre ingredienser til den blendede masse og der blendes igen. Blend nu til massen er ensartet og der ikke er nogle klumper i.

Smør en ildfast form på ca. 20 *25 cm. med kokosolie. Kom dejen i formen og glat den ud på toppen. Hak 25 g. mandler fint og fordel dem ovenpå dejen.

Bag nu kagen i ovnen ved 165 gr. varmluft i ca. 35 min.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kikærtebrownie

Skriv et svar