Mayonaise med vild syre - Mad med glød

Mayonaise med vild syre

Hjemmelavet mayonaise er bare så lækkert. Det eneste der har holdt mig tilbage i forhold til at få lavet det, er at jeg synes det er svært at finde en olie der både er sund og smager godt samtidig. Jeg vil helst lave den af en koldpresset jomfru olivenolie. Mange jomfru olivenolier smager dog ret bittert og gennemtrængende. Så jeg har været på jagt efter en meget mild olivenolie. Jeg har ikke helt fundet den optimale, men i dag prøvede jeg en ny slags, som skulle være ret mild. Helt fri for bitterhed er den dog ikke. Men det går an. Jeg tilsatte vild syre til mayonaisen. Det gav en dejlig syrlig smag. Her følger opskriften:

image

2 æggeblommer

1 tsk dijonsennep

2 tsk æbleeddike

Urtesalt

friskkværnet peber

1 håndfuld vild syre (finthakket)

2-3 dl mild olivenolie

Alle ingredienser skal have nogenlunde samme temperatur, for ikke at skille. Start med at pisk æggeblommerne med sennep, eddike, urtesalt, friskkværnet peber. Brug en stavblender, blender, håndmixer eller foodprocessor. Pisk eller blend æg, eddike, sennep og krydderier grundigt. Tilsæt nu de hakkede syreblade og blend/pisk igen. Tilsæt nu olien langsomt i en tynd stråle, mens der piskes/blendes. Stop når konsistensen er som du ønsker. Smag til med salt, peber og krydderier. Nu har du en lækker mayonaise som kan bruges på utrolig mange måder. Som smørepålæg, som dip til bagte grønsager/kartofler. Til fisk og kødretter. Velbekomme!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar