Hyldekærester - Mad med glød

Hyldekærester

Hyldeblomster dyppet i en dej og stegt i olie på en pande, kaldes for Hyldekærester. Jeg ved ikke hvorfor det hedder som det gør, men det lyder utrolig sødt, synes jeg. Det med at plukke hyldeblomster og lave saft af det har været en fast tradition i vores familie, siden børnene var små. Jeg har rigtig mange dejlige minder om cykelture med børnene, hvor vi samlede hyldeblomster. Og minder om at stå i køkkenet og klippe skærmene i mindre buketter sammen med børnene, da de var små. Det er så skønt at tænke tilbage på.

Jeg prøvede at lave dejen med boghvedemel og kokosmælk i stedet for den almindelige opskrift med hvedemel og smør. Jeg synes de blev rigtig lækre. De skal spises lige efter de er stegt. Når de stadig er sprøde og lækre. Jeg spiste dem med noget rabarberkompot, ét enkelt jordbær ( det eneste modne bær jeg kunne finde i haven) og noget ahornsirup. Uhmmmm de var lækre.

Til 10-15 hyldeblomster:

2  1/2 dl kokosmælk (en blanding af det tykke og det flydende, lad det smelte forsigtigt sammen i en lille gryde først, hvis det er nødvendigt)

2 æg

100 g boghvedemel

2 tsk loppefrøskaller ( kan godt laves uden)

Fintrevet skal af 1/2 citron

1/3 tsk vanillepulver

1 spsk citronsaft

Kokosolie til at stege i

Pisk det hele sammen til en ensartet dej uden klumper. Dyp hyldeblomsterne i dejen og løft dem op så noget af dejen løber af inden de steges. Hvis der er alt for meget dej på blomsterne bliver de for tunge og tykke, synes jeg. Jeg stegte dem i rigeligt kokosolie, på en lille pande. Så blev der brugt knap så meget olie til stegningen. De blev sprøde og lækre.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar