Fladbrød med blomkål, hasselnød, quinoa og gurkemeje - Glutenfri opskrift - Mad med glød

Fladbrød med blomkål, hasselnød, quinoa og gurkemeje

Disse fladbrød er lavet ud fra inspiration fra Green Kitchen Stories. Jeg så en film hvor der blev lavet nogle fladbrød af broccoli og mandler. De så super lækre ud, så jeg ville prøve at lave en opskrift med de ingredienser jeg havde tilbage fra weekendens kursus. jeg havde noget kogt rød quinoa og noget blomkål, som skulle bruges. Det er der kommet disse lækre, bløde fladbrød ud af.

Da vores høns igen er begyndt at lægge et par æg dagligt, er lysten til at spise æg kommet igen. Man bliver kræsen med æg, når man har prøvet selv at have høns, der lægger æg. Jeg ved hvordan hønsene har det. Og jeg ved hvad de får at spise. Og så er blommen ofte helt orange af alt det grønne hønsene spiser i haven. Vores høns får nemlig lov til at gå frit rundt i haven. Indtil jeg skal til at så. Så bliver jeg nødt til at lukke dem ind i hønsegården, selv om det gør mig ondt. De elsker nemlig at gå frit rundt.

Her følger opskriften på fladbrødene:

Jeg fik en hel bageplade ud af denne portion. De blev skåret i ca 20 stk.:

250 g blomkål

100 g kogt quinoa (jeg brugte rød quinoa)

50 g hasselnødder

4 æg

1 spsk Fiber Husk el. pulveriserede loppefrøskaller

½ dl mandeldrik (el anden plantedrik)

½ dl tørret brændenælde (købes i helsekost eller brug friske)

1 dl quinoamel (50 g)

1 tsk gurkemejepulver

1 tsk urtesalt el. uraffineret salt

Start med at piske mandelmælken sammen med æggene. Pisk nu loppefrøskallerne ud i ægge/mandelmælkeblandingen. Lad det stå i 5-10 min.

Kom nu hasselnødderne og blomkålsstykkerne i en foodprocessor. Kør til massen er helt findelt. Tisæt nu æggeblandingen i foodprocessoren oveni nødde/blomkålsblandingen. Kør det kortvarigt sammen. Tag nu blandingen ud i en stor skål. Tilsæt tørret brændenælde, quinoamel, gurkemeje og salt. Ælt det hele grundigt sammen. Nu hældes massen ud på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir oven på massen og pres forsigtigt massen ud på hele pladen, mellem de to stykker bagepapir. Brug en kagerulle til forsigtigt at rulle dejen helt ud til kanterne. Du kan evt. løfte det øverste stykke bagepair af og så drysse dejen med et krydderi eller måske sorte sesamfrø el andet. Derefter skal du lige lægge det øverste stykke bagepapir på igen og derefter presse krydderiet forsigtigt fast i dejen. Derefter løftes det øverste lag atter af.

Bages i ovnen ved 200 gr varmluft i ca 15 min. Hold øje med at den ikke bliver for mørk. Tag den ud af ovnen og skær den i små stykker. Jeg skar dem i 11 cm gange 6 cm.

Når de ikke er friskbagte kan man med fordel give dem en tur i brødristeren.

Brug dem i stedet for brød i madpakken. Læg evt salat og pålæg imellem to stykker fladbrød. Eller som på billedet, med noget pålæg og lidt grønt. Jeg mosede en avocado og blandede lidt citronsaft, salt, peber, chili og hvidløg. Oven på avocadomassen kom jeg gulerod skåret på en spiralizer, rødløg, salt og peber.

Eller brug peanutbutter og banan imellem to stykker. Det skal så være uden krydderi på brødet. Et super lækkert mellemmåltid.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Fladbrød med blomkål, hasselnød, quinoa og gurkemeje

 1. Tak for alle dine smukke og inspirerende opskrifter!! Tror du, jeg vil kunne bage disse fladbrød uden æg? 🙂
  De bedste hilsner fra Pernille.

  1. Hej Pernille!
   Jeg har lige fået det samme spørgsmål fra en anden. Jeg tænker at man kan lave dejen med noget mere loppefrøskaller og noget mere plantemælk i stedet for æg. Når vi har spist denne portion, vil jeg prøve at lave en version uden æg. Hvis de bliver gode nok, skal jeg nok give dig besked.
   Vh Anette

Skriv et svar