Is med cashewnødder, hindbær og passionsfrugt - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Is med cashewnødder, hindbær og passionsfrugt

Is og sommer hører uløseligt sammen. Jeg er en smule på forkant med isen i år. Det er altid godt at være godt forberedt. Jeg har leget med forskellige slags is og jeg må sige, at jeg har fået lidt blod på tanden, for det er bare så lækkert og nemt at lave is selv. En kæmpe fordel når man laver dem selv, er at man ved hvad de er lavet af.

Denne version er lavet med hindbær, passionsfrugt, kokosmælk, cashewnødder, ahornsirup og vanillepulver. De har en skøn aromatisk og frisk smag. Og så er de lavet at af ene lækre og nærende råvarer. Bær, frugt, nødder, kokosmælk, ren vanille og ahornsirup.

Cashewnødderne skal først stå i blød natten over i koldt vand, eller i kogende vand i nogle timer. Derefter blender du ismassen, rører kernerne fra passionsfrugterne i massen og hælder den i formene. Nu skal isene i fryseren. For at være på den sikre side, er det en god idé at lave dem aftenen før de skal spises. Jeg ved ikke helt, hvor lang tid det tager før de er helt faste og klare til at spise. Så for at være på den sikre side laver jeg dem dagen før.

Isene på billedet er overtrukket med mørk chokolade og derefter er der drysset finthakkede ristede hasselnødder over den smeltede chokolade. Til aller sidst har jeg fordelt lidt passionsfrugt oven på hasselnøddedrysset.

 

Til 6 ispinde:

150 g hindbær (optøede eller friske)(OBS giv de frosne bær et kort opkog, hvis du vil være på den sikre side, i forhold til evt. bakterier)

135 g banan (vægt uden skræl)

50 g cashewnødder

1 1/2 dl kokosmælk ( mest af det fede fra toppen af kokosmælken+ lidt af det tynde)

3 spsk ahornsirup

1/3 tsk vanillepulver

2 passionsfrugter

Start med at sætte cashewnødderne i blød i køleskabet, i koldt vand natten over. Eller overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 2-3 timer. Hæld nu vandet fra og skyl dem. Nu kommes de opblødte cashewnødder, hindbær, banan, kokosmælk, ahornsirup og vanillepulver i blenderen. Kør til massen er helt glat og ensartet. Nu røres indholdet fra to passionsfrugter i ismassen med en ske. Fordel massen i 6 isforme og sæt låg + pind i. Sæt isene i fryseren. Hvis du vil være på den sikre side lader du dem hærde natten over.

Topping:

50 g mørk 70 eller 80% chokolade

En håndfuld hasselnødder

1/2 passionsfrugt

Rist nødderne på en tør pande, til skrællen begynder at sprække. Rør i dem jævnligt. Hæld nu de ristede hasselnødder på et rent viskestykke og gnid skallerne af. Hak nødderne helt fint. Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Tag kernerne ud af passionsfrugten.

Tag nu forsigtigt isene ud af formene. Du kan med fordel dyppe dem i et glas lunkent/varmt vand. Derefter slipper formen nemt. Derefter dypper du toppen i den smeltede chokolade og umiddelbart derefter drysses de finthakkede hasselnødder over chokoladen. Det skal gøres rimelig hurtigt da chokoladen hærder ret hurtigt. Til sidt kan du komme nogle kerner fra  passionsfrugten over. Det var nok mest til pynt, så det kan sagtens undlades. Chokoladen kan naturligvis også undlades. Isen er rigtig lækker uden. Det er bare prikken over iet at overtrække den. Og ren luksus.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar