Kaffe is med kokos og cashewnødder - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kaffe is med kokos og cashewnødder

Is med kaffe er bare så lækkert. Jeg har ofte lavet Nicecream af udelukkende frosne bananer og lidt Instant Kaffe. Måske med en anelse kokosmælk. Det er super lækkert.

Det er dog også skønt at spise isen som en ispind. Jeg har lavet en del forskellige slags efterhånden. Mest med forskellige slags bær. Selvfølgelig skulle jeg også lave én med kaffe. Denne her har jeg valgt at søde med både bananer og dadler, uden at bananerne smager igennem. Den smager af en blanding af kaffe, kokos og naturligvis de små stykker af mørk chokolade. En super lækker smagskombination. Faktisk sagde min husbond at han syntes at denne is var den bedste jeg har lavet. Børn ville nok ikke give ham ret, men hvis du er kaffenyder vil du sikkert også være vild med denne version.

Til 6 ispinde:

225 g kokosmælk (mest fra den tykke del af en kokosmælk)

200 g godt modne bananer (vægt uden skræl)

75 g cashewnødder

50 g 85% mørk chokolade

35 g dadler (bløde uden sten)

3 tsk Instant Kaffe

Sæt cashewnødderne i blød i vand dagen før du skal bruge dem. Hæld vandet fra før du skal bruge dem og skyl dem grundigt. Kom nu de udblødte cashewnødder, bananerne, kokosmælk (mest af den tykke del af kokosmælken) dadlerne og de 3 tsk. Instant kaffe. Blend nu det hele grundigt sammen. En kraftig blender giver det bedste resultat, synes jeg. Konsistensen bliver mere cremet og  ensartet. Hak chokoladen så det har den størrelse chokoladestykker som du kan lide. Rør nu chokoladestykkerne i med en ske. Hæld is blandingen op i isformeme og sæt pindene i. Stil isene i fryseren. De skal have 3-4 timer før de er helt gennem frosne. Hvis du vil være helt sikker kan du lave dem dagen før de skal spises.

Isene på billedet har jeg blot kommet en smule smeltet chokolade på. Du kan vælge at dyppe toppen af isen i chokolade, eller du kan overtrække hele isen.

Nu er det bare at nyde den lækre is.

 

Velbekomme!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kaffe is med kokos og cashewnødder

Skriv et svar