Grøn gazpacho - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Grøn gazpacho

Jeg bliver simpelthen nødt til at dele opskriften på denne lækre suppe med dig. Jeg er vild med kolde supper, især om sommeren.

Jeg er lige kommet hjem fra en skøn ferie på Mallorca. Selv om vi kun har været væk i lidt over en uge, er planterne i haven eksploderet i vækst. Spinat, kålplanter, pluksalat, rucola, agurker (fra drivhuset), krydderurter, georginer, diverse såkaldte ukrudtsplanter og meget mere, står nu og strutter af frodighed.

Spinat, agurker, mynte og en melon der har ligget i køleskabet i over en uge, mens vi var væk, er hovedingredienserne i denne lækre grønne gazpacho. Ved serveringen blev den toppet med små løgblomster fra nogle vilde løg, som jeg fandt på min vej ud efter jordbær hos Holtgaard. Holtgaard er et skønt sted i nærheden af Gylling ved Odder, hvor de dyrker økologiske jordbær, ærter og kartofler. Der køber jeg økologiske jordbær hvert år. Hvis du bor i nærheden kan det absolut anbefales at plukke øko jordbær der. Det er for sent nu i år.

Vi har haft en fast tradition, min datter og jeg, med at vi tog derud og plukkede jordbær til fryseren, så vi havde til smoothies og andet godt gennem vinteren. I år var muligheden for selvpluk forbi, da vi kom hjem fra ferie, så jeg købte i stedet en ordentlig portion jordbær der var plukket. Nu har vi jordbær i fryseren igen i år. Skønt!!!!!!

Nå, men nu tilbage til den grønne lækkerhed, som i øvrigt er super nem og hurtig at lave. Jeg serverede suppen toppet med friske ærter, løgblomster, brøndkarse og med friskbagte frøsnappere. Det smager også super lækkert med sprøde rugbrødsstave, rugbrødscroutonner  eller en anden slags croutonner med lidt røget salt ovenpå. Det vil også klæde suppen at få en smule chiliolie på toppen, eller måske lidt hvidløgsolie eller hvis tiden var til det, ville ramsløgolie være i top.

Opskrift til 4 personer:

1 galia melon  (Denne var ca. 800 g.) (uden skræl og kerner ca. 550 g.)

275 g. agurk (eller squash)

100 g. frisk spinat (eller mælde)

50 g. løg

1 stor håndfuld frisk mynte

2 spsk. koldpresset olivenolie

2 spsk. æbleeddike el. anden god eddike

1-2 spsk. citronsaft

40 g mandler

1 1/2 -2 tsk. uraffineret salt eller urtesalt

Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Sæt meget gerne mandlerne i blød dagen før du skal lave suppen. Årsagen er at næringsstofferne i mandlerne er nemmere tilgængelige for kroppen når de har ligget i blød.

Skær skrællen af melonen. Del den i to dele og fjern kernerne. Skær melonen i mindre stykker. Skyl  agurken og skær den i mindre stykker. Skyl spinaten og fjerne eventuelle grimme blade. Rens et løg og skær det i mindre stykker. Skyl myntestænglerne og fjern bladene fra stænglen. Hæld vandet fra mandlerne og skyl dem. Kom nu melonstykker, agurkestykker, spinat, mandler, løg, mynteblade, olivenolie, æbleeddike, citronsaft, uraffineret salt og friskkværnet peber i blenderen og kør til suppen er helt findelt. En god og kraftig blender er helt klart at foretrække, hvis suppen skal være helt glat. Hvis det er ligemeget kan en ganske almindelig foodprocessor fint bruges.

Smag nu din Grønne gazpacho til med salt, peber og citronsaft eller æbleeddike og kør den hurtigt igen.

Anret nu suppen. Da den har en utrolig smuk farve, kan det anbefales at servere den i en form for glas. Top med det du har eller gør som jeg og brug friskbælgede ærter, løgblomster, blomsterkarse og brøndkarse.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Grøn gazpacho

  1. Det er næsten synd at kalde det Gazpacho, når der ikke er tomater deri. Der findes mange tomater som er grønne når de er modne og som vil give dig en super lækker gazpacho. Exempler herpå: Jade Beauty, Green Zebra Cherry, Green Zebra, Green Grape, Malakhitovaya Shkatulka og mange flere.
    Hilsen fra tomatentusiaten Mette

Skriv et svar