"Overnight oats" med brombær - Mad med glød

“Overnight oats” med brombær

Lige nu bugner brombærbuskene med de lækreste bær. Det ser ud til at dette år er et super godt brombær år. Det har det også været de to foregående år. Hvor heldige har vi lige lov til at være.

Hvis du som jeg elsker brombær, er det bare med at komme ud i naturen og finde de lækre sager.

Her til morgen lavede jeg så denne lækre portion morgenmad. Jeg har før postet opskrifter på denne slags morgenmad. Nu får du en version med brombær også. Jeg kan ikke få nok af denne lækre slags morgenmad.

Til 1 person:

Ingredienser:

1 dl havregryn (både grove og fine kan bruges og du kan også bruge andre slags flager)

1 spsk. chiafrø

2 dadler (andre tørrede frugter kan bruges i stedet-abrikoser, figner, rosiner, morbær o.lign.)

1 håndfuld brombær (både friske og frosne kan bruges)+nogle til topping

8-10 mandler (andre nødder kan bruges i stedet- hasselnødder, cashew, valnødder o.lign.)

1 spsk kakaonibs (til topping)

1/3 tsk. vanillepulver

lidt fintrevet citronskal

1 1/2 dl. plantemælk (jeg bruger oftest mandel eller havremælk)

1 kn.sp. uraffineret salt

"Overnight oats" med brombær - Mad med glød

Fremgangsmåde:

Sæt portionen over om aftenen før du går i seng. Fjern stenen fra dadlerne og skær dem i mindre stykker. Hak mandlerne groft.  Bland havregryn, chiafrø, daddelstykker, hakkede mandler, vanille, fintrevet citronskal, salt og plantemælk i en skål. Rør det godt sammen og stil det på køl.

Om morgenen moser du en håndfuld brombær i en skål og blander med den iblødsatte grød. Tilsæt evt. en smule mere plantemælk. Anret nu portionen i en skål og top den evt. med friske eller frosne brombær, kakaonibs og fintrevet citronskal eller hvad du har af lækkerier i skabe og skuffer.

Nu skal du blot nyde den lækre, velsmagende og nærende kolde grød.

 

Velbekomme!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar